Hotel Haliaetum v zalivu San Simon

Hotel Haliaetum v zalivu San Simon

Hotel Haliaetum je nedavno doživel prenovo, zato mi je padel v oči pri načrtih kratkega dopusta. Prenova San Simon resorta še traja, a nekaj vtisov in podatkov, koristnih za dopustovanje, mi je že uspelo dobiti. Je miren družinski hotel, z lokacijo, ki kar kliče po sprehodih in kolesarjenju.

Družinam prijazen hotel

Prenova hotela in počitniška ponudba je usmerjena k udobju bivanja družin, kjer je na razpolago kar 32 družinskih sob. Ob prenovi sob so gostom na razpolago družini prijazne storitve za različna doživetja otrok in oddih staršev. Na razpolago so otroški meniji, kotički, zunanja igrala, mini klubi in po naročilu v sobah tudi osnovne potrebščine za nego otrok.

V San Simon resortu vas bo navdušil tudi bogat animacijski program za otroke in starše. V mini klubu otroci lahko ustvarjajo na kreativnih delavnicah, zaplešejo v mini disku ob morju ali se skupaj s straši odpravijo na večerni pohod z baklami.

Sobe se prijetne, lepo urejene in prostornimi balkoni. Moj je sicer gledal proti celini, a zvečer, ko se vse umiri, sem poslušala ptičke in klepet turistov, ki so se veselili svojega dopusta. V recepciji si lahko sposodite podlogo za jogo in jo izvajate na terasi. Morski zrak in mir sta odlična kombinacija za osebno sprostitev. Kolikokrat se doma spomnite samo poslušati tišino?

Haliaetum je pol otroškega živžava s starši, babicami in dedki

Iz hotela so nam sporočili sledeče:

“V maju 2019 smo zaključili s prenovo hotela Haliaetum in depandanse Sirena. Prenova 78 sob s kopalnicami je zajemala kakovostni in sodobni interier, ki omogoča funkcionalno organizacijo prostora. S prenovo sta objekta pridobila dodatnih 10 sob za goste, tako lahko skupaj objekta zdaj sprejmeta 252 gostov. Sobe so sodobno zasnovane in opremljene s t.i. sobnim krmiljenjem posameznih funkcij v sobi. V Hotelu Haliaetum so poleg sob  prenovljeni tudi notranji  bazen, recepcija, restavracija, bar, otroški kotiček, delno posodobljena pa je tudi glavna restavracija San Simon. Obseg prenovljenih novosti na zunanjih površinah vključuje restavracijo Bistro tik ob morju,  tobogan, pomol in igrišče za mini golf. Ponudba v San Simon Resortu je nadgrajena s konceptom družinam prijaznega hotela. V San Simonu se na kopališču ohranja edini tobogan na slovenski obali, ki je prenovljen.”

Kje pa sploh je San Simon zaliv?

San Simon Resort v Izoli se nahaja v bujnem mediteranskem zelenju, v neokrnjenem kotičku slovenske Obale, na kraju, kjer so še danes vidni ostanki antičnega pristanišča Haliaetum iz rimskih časov. San Simon Resort sestavlja Hotel Haliaetum, depandansa Mirta in ostale depandanse: Korala, Palma, Sirena, Perla, Park. V Hotelu Haliaetum se nahaja notranji bazen z ogrevano morsko vodo in fitnes, v depandansi Mirta pa center dobrega počutja Wellness & Spa Mirta. V resortu so na voljo še dve restavraciji, bar na plaži, dve dvorani in dve seminarski sobi primerni za organizacijo večjih pogostitev, kot so poroka, sprejemi, plesne in glasbene prireditve in podobno.

Zunaj najdete prenovljeno restavracijo in bar, prenovljen tobogan, otroško igrišče, igrišča za odbojko, mini golf in tenis. V neposredni bližini se nahaja arheološki park, ki vas bo popeljal v preteklost.

Notranji bazen v Haliaetum hotelu

Plaže, zaliv, morski zrak

V San Simon Resortu se nahaja plaža Simonov zaliv, ki je najbolj priljubljeno izolsko kopališče. Ponaša se s peščenim zalivom, ostanki rimske vile, igriščem za odbojko na mivki in še zadnjim toboganom na slovenski obali. Kopališče je obdano s travniki, borovci in akacijami, ki nudijo zaščito pred močnim soncem. Urejeno kopališče je delno betonirano, peščeno in mivkasto. Lep zaliv z mivko ima tudi nizek pristopom v morje in je zelo primeren za najmlajše. Na plaži je tudi kamniti pomol s privezom za izletniške ladje. Za aktivno preživljanje prostega časa pa poskrbi večnamensko igrišče in vodni tobogan. Kopališče je primerno za otroke, družine, aktivne kopalce, mladino V neposredni bližini kopališča je parkirišče. Mimo plaže vodi promenada  do plaže po Belvederjem in nato do Mesečevega zaliva na levi strani, proti plaži Delfin in marini  na desni strani.

Istrska kulinarika

Kulinarika predstavlja pomemben del zgodbe vsake pokrajine, zato ji posebno pozornost namenjamo tudi v San Simon resortu. Naša avtentična istrska kuhinja vas bo navdušila s svojo raznolikostjo, strastjo in skladnostjo okusov. Enkrat lahkotno prikazuje svojo sredozemsko plat, spet drugič celinsko, zaokrožajo pa jo sveže lokalne sestavine, piranska sol, avtohtone istrske začimbe, istrska zelišča, vrhunska olivna olja in več sort odličnih istrskih vin.

Kulinarika slovenske Istre temelji predvsem na enostavno pripravljenih jedeh iz sezonskih surovin lokalne pridelave. To zagotavlja svežino in bogat okus skozi vse leto, zato ne čudi, da istrska kuhinja sodi med najbolj zdrave v širši regiji. Tradicionalne istrske jedi iz notranjosti pokrajine so pripravljene zlasti iz pridelkov domačih vrtov, v obalnem predelu pa na jedilnikih prevladujejo ribe in morski sadeži.

Kaj početi v tem delu Slovenije?

Za vsakogar se najde kaj, bodisi so to družine, pari, upokojenci, druščina prijateljev ali športniki. Med vašimi počitnicami v Izoli, ko spoznavate vedno nasmejane in prijazne domačine in kulinariko se lahko ukvarjate tudi s športom. Izola poskrbi za počitnikovanje v celoti. Za spoznavanje kulinarike se lahko odpravite v najboljše restavracije s pridihom lokalnih dobrot in uživate v čarih starodavnega ribiškega mesteca. Plaža in različne aktivnosti vam bodo krajšale in popestrile dan.

Izola svoje ime dolguje otoku, saj je bila nekoč otok na Jadranskem morju. Svojo identiteto je zgradila na ljudeh, ki ohranjajo tradicijo trdne skupnosti dveh narodov, njunih različnih jezikov in skupne ljubezni do svojega kraja. Bogata in razgibana arhitekturna dediščina, skrivnostne uličice starega mestnega jedra in mogočni kamniti portali pričajo o burni zgodovini mesta, ki se vsako jutro rojeva znova.

Izolo bi brez težav lahko opisali kot mesto umetnosti in kulture, saj v njej na vsakem vogalu najdete muzeje, galerije in umetniške ateljeje, ki vas bodo popeljali v svet istrske umetnosti in obrti.  Izola predstavlja navdih mnogim umetnikom, ki so si mesto izbrali za ustvarjanje in življenje, nekatere med njimi pa lahko obiščete v njihovih ateljejih v ulicah mestnega jedra ter spoznate njihovo delo in tehnike izdelovanja tradicionalnih umetnin iz gline, keramike ali muranskega stekla. V Izoli se vsako leto zvrsti tudi kar nekaj športnih prireditev, kot so Istrski maraton, regata Izola Spring Cup ipd.

Uživajte življenje, uživajte proste trenutke z ljubljenimi in prijatelji. In odnesite lepe spomine domov.

Kaj si ob hotelu Haliaetum in Izoli ogledati?

 • Hiša morja – Izolana
 • Palača Besenghi degli Ughi
 • Manziolijeva hiša
 • Predor nekdanje ozkotirne železniške proge Trst – Poreč
 • Arheološki park Simonov zaliv
 • Kamniti kip leva iz l. 1212 in nekdanja občinska palača
 • Cerkev sv. Marije Alietske
 • Cerkev sv. Mavra in razgledni stolp
 • Svetilnik Izola
 • Pristanišče Izola  – mandrač
 • Arheološko območje Viližan
 • Škver v Izoli
 • Ribiška ladja Biser
 • Ladjedelnica  2. oktober
 • Tovarna Arrigoni
 • Tovarna Delamaris
 • Galerije in ateljeji
 • Vila Ravasini – nekdanja lekarna – začetek Trga republike
 • Stara železniška postaja – med Ulico svobode in Kraško ulico
 • Uršulinski samostan – Kraška ulica 2

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več