Hotel Ajda in osebne izkušnje

Hotel Ajda in osebne izkušnje

Hotel Ajda. Ko vsi hodijo na morje, grem jaz v Prekmurje, kjer je nekoč ležalo Panonsko morje. Pred kakimi 20 milijoni let sicer. Zato sem se v tej vročini morala hladiti v bazenih, ki jih v Moravskih toplicah ne manjka. Kot ne manjka turistov. Ne gredo očitno vsi hladit noge v morsko vodo. Tokrat se bom osredotočila na Hotel Ajda, ki sem ga nazadnje obiskala pred 15-timi leti. Vas zanima, kako se je spomin skladal z resničnostjo?

hotel ajda

Ko je vse v znamenju ajde

Na spletu, v oglasih, radiu slišimo same presežke. Recimo: Na skrajnem severovzhodu Slovenije v osrčju Term 3000 v Moravskih Toplicah leži hotel Ajda, ki je povezan s sosednjima hoteloma Livada Prestige in Termal ter z wellness centrom Thermalium. Ob hotelu je igrišče za golf z 18 luknjami. Najmlajši se bodo zabavali ob vragolijah maskote Štrka Vikija, se preizkusili na štrkastičnem poligonu in uživali na velikih napihljivih igralih. Nekoliko starejši otroci se bodo razveselili adrenalinskih trampolinov in številnih vodnih atrakcijah, ki jih nudijo v hotelu Ajda na 817 m² in v bazenskem doživljajskem kompleksu Term 3000 na kar 3127 m².

A predvsem je pomembno, kakšen je občutek, ki ga na oddihu dobiš in kakšen spomin odneseš domov. Ko sem bila tam recimo pred 15 leti, sem imela v spominu troje: izjemno prijazni ljudje, odlična hrana in super savne. Da so Prekmurci prijazni in gostoljubni, vemo vsi, ki nas pot zanese tja. Znani so tudi po odlični hrani. Tradicionalna prekmurska in sodobna kuharija – oboje je bilo tako okusno, da se mi še danes cedijo sline. Zraven je odlično sedla kakšna njihova kapljica iz traminca, rizlinga in chardoneja. Savne? Šment, očitno sem jih v teh letih videla in doživela toliko, da sem bila kar malo razočarana. Savne niso nekaj, s čimer bi se na široko hvalili v Ajdi. Slaba prostorska postavitev, kjer je hitro čutiti gnečo. V savni pa po navadi radi najdemo mir. Tudi dejstvo, da so garderobne omarice ob bazenu in ne v savni, je malo nerodno. Pa študent, ki je delil ogrinjala za v savne, je v svoji informativni sobici skorajda spal. Kader je zelo pomemben in žal prijetnost in prijaznost nista nekaj samoumevnega. Ploščice? Absolutno potrebne prenove; v počivalnih sobah in terasi na zunanjem delu, kjer je pravzaprav omogočen prost prehod iz bazena (kar mimogrede ni najbolj prijetno, saj se kopalci kar malo sprehodijo po savni), tla kličejo po prenovi. To ne pomeni, da morajo biti najdražja izbira, ampak da so lična, čista, urejena. V savni, kjer smo goli, je higiena pomembna tako v savnah kot pod tušem in v prostorih za počivanje. To so morda podrobnosti, ki jih tam zaposleni niti ne vidijo več. V marsikaterem spa centru po Sloveniji je notranja urejenost tako urejena, da se ljudje vračajo že zaradi tega. Aja, pa voda. V slehernih savna centrih sem našla vodo ali čaj, v Ajdi pa si moraš tekočino prinesti s seboj. Vsaj jaz je nisem našla. Če bi hotel Ajda uredil tudi ta kotiček, bi odšla res s popolnim občutkom.

hotel ajda

Moderna izvedba prekmurske gibanice

Zanimivo je, da je ajda kot taka rdeča nit, ki jo pogosto srečujete. Na meniju (zlasti odlična je s panceto), kot promocijska dobrodošlica v različnih jezikih, ki jo najdete na stenah hotela ali v obliki ležalnih blazin, ki vam omogočajo udobje v postelji. Možnost imate celo nakupa, za 45 evrov je ‘poušter’ lahko vaš. Kaj gre še izpostaviti? Kolesarjenje, okoliški izleti recimo na Bukovniško jezero, pa doživljajski park Vulkanija. Obisk kakšne domačije z bučnim oljem, nasad orhidej Ocean Orchids. V hotelu pa sigurno zunanji bazen s »črno« izvirsko vodo. In če so me zmotile ploščice in urejenost v savna delu, so me te iste reči navdušile v sobi. Vedno namreč pogledam očiščenost kopalnic in ta je bila za 10 točk! Saj res, nikar ne pozabite na kavo in sladico v Cafe Praline, tam najdete izjemne sladice po zaščiteni recepturi Danila Kozarja.

hotel ajda

Blizu Panonske vasi postavljajo zanimive, podeželske hišice, ki pa bodo v bistvu luksuzne. Riko hiše.

Kako do hotela Ajda?

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več