Hermina Steržaj: za lep videz ne potrebujete milijonov

Hermina Steržaj: za lep videz ne potrebujete milijonov

Hermina Steržaj je razvila poseben poslovni model Obrni se name. Ne samo, da vam svetuje pri zunanjemu videzu, lahko jo najamete in gre z vami v trgovino. Lahko vam ‘očisti’ garderobo, pove kaj je še uporabno, kaj se stilira drugače in česa se znebite. Najamejo jo tako znani kot manj znani Slovenci. Nikamor ne gre brez rdeče šminke, obožuje turško kavo, čevlje in verjame, da prihaja čas sodobnih žensk. Pred kratkim je nastopila v vlogi modela za modne, eko zobne ščetke beFresh za sodobne uporabnike, ki iščejo alternativo plastiki.

Danes imajo ženske več priložnosti, da uresničijo svoje sanje. Ste imeli kdaj velike želje, sanje? So postale resničnost?

Seveda! Jih imam še vedno in se počasi uresničujejo 🙂

Pa je to tudi najboljši, največji in najpomembnejši dosežek v življenju? Ali kaj drugega?

V bistvu lahko rečem, da je pri meni uresničevanje sanj res trenutno moj najpomembnejši dosežek v življenju, saj sem si uresničila več njih. Kupila sem motor, ustanovila sem svoje podjetje, pišem članke – vsak dan nekaj novega. Res mi ni dolgčas v življenju. Vsekakor pa so moje še neuresničene sanje dober partner in družina, te bodo na koncu tisti ‘najpomembnejši’ dosežek v mojem življenju.

Pogosto pravimo, da so drage, bleščeče obleke razmetavanje z denarjem. Pa vendar, povsem iskreno odgovorite, če bi bili povabljeni na gala večer, bi oblekli kavbojke? Bi se vam to zdelo trenutku primerno?

Niti slučajno me ne bi na gala večerji zagledali v kavbojkah! Jih že tako bolj poredko oblečem. V moji omari najdete več oblek kot kavbojk (če se ne motim imam trenutno celo samo ene ali pa morda dva para kavbojk – kdaj sem jih nazadnje oblekla se pa ne spomnim :)). Jaz ne pravim, da so bleščeče obleke razmetavanje z denarjem, saj menim, da si mora človek tudi privoščiti, biti srečen, se nagraditi. Drugače – v čem je smisel? Se pa strinjam, da si je za prave gala večere smiselno obleko izposoditi – v bleščeči ali kako drugače izstopajoči obleki se namreč po navadi ne pokažemo na več dogodkih zaporedoma in je nesmiselno, da nam tak kos sameva v omari.

hermina steržaj

Hermina Steržaj svoje delo jemlje strašno resno. Zato jo resno vzamejo tudi stranke. Foto Katja Fortun (Foto Utrinki)

Hermina Steržaj – se spomnite najbolj okusne ali najdražje večerje, kosila ali nasploh jedi, ki ste jo nekoč okusili? Kje, ob kakšni priložnosti?

Najdražje ne. Najboljše pa definitivno, za svoj rojstni dan sem 2015 dobila nepričakovano povabilo na kosilo, ki pa je bilo najboljše predvsem zaradi družbe in elementa presenečenja. Biftek, dobro vino in sladica, Divino restavracija. Neprecenljivo. Najboljša stvar, ki sem jo kdaj okusila, je pa nedvomno jutranja turška kava v pravi družbi 🙂

Kateri film (knjiga) se vam zdi precenjena in ne vredna svoje slave?

Kaj pa vem… kateri filmi se slavijo… res ne spremljam te scene. Najbrž se mi je zdel najbolj precenjen film takrat Hangover. Je pa po mojem mnenju umetnost, kultura subjektivna stvar in se mi zdi, da je vsaka zgodba vredna zapisa. Vsaka zgodba si zasluži biti prebrana ali slišana. Za koliko ušes ali oči in ali bo moderna, slavna – to je pa že druga stvar.

Če bi lahko izbirali, kaj bi to bilo: Diorovo kreacijo, avto Buggati ali čevlji oblikovalke Debbie Wingham.

Armanijev kostim, motor Ducati in čevlje Louboutin. Nikoli se nisem dobro odzivala na ultimate. Hočem vse, začela bi pa z Ducatijem.

Je ljubezen res najmočnejše čustvo, kar ga premore človek? Bi si upali trditi, da je na svetu več ljubezni kot jeze?

Je. Jo pa včasih zameglijo druga čustva. Trenutno je v ospredju res jeza, ampak mislim, da ljubezen še vedno zmaga, drugače nas ne bi več bilo. Vsi se vsakodnevno borimo z izbiro, vsi smo kdaj slabe volje – ampak jaz sem večni optimist: ljubezen zmaga. Vedno!

Se strinjate, da je za lepoto res treba trpeti? Ste bili kdaj v taki situaciji? Ste kot idejna vodja programa Obrni se name, kdaj v taki situaciji?

Trpeti ali malo potrpeti. Trpeti je nesmiselno – pretehtati ali se za 5 min splača potrpeti za rezultat je pa druga zgodba. Se mi zdi, da ženske vsakodnevno ’malo potrpimo’ – vsaj tiste, ki imamo rade visoke pete. In jaz jih obožujem! Da ne omenjam depilacije, temu bi pa lahko rekli tudi srednjeveška oblika mučenja!

hermina steržaj

Njena strast: vožnja z motorji. Hermina Steržaj. Foto: Boštjan Horvat

Posvečate veliko časa in denarja svojemu videzu? Brez katerega izdelka ne morete recimo? Ali pa se prepuščate naravnemu izgledu?

Rada si kupujem obleke, čevlje še rajši. Moja omara za čevlje bi lahko rekli, da je kar nekaj vredna. Rdeča šminka. Brez nje ne bi mogla. Drugače pa vsakodnevno uporabljam le deodorant 😉 Ličim se ne vsak dan, tudi krem ne uporabljam – tako da bi lahko rekli, da se prepuščam naravnemu izgledu. Menim pa, da bi morala vsaka ženska najti svoj odtenek rdeče šminke. Najlepši makekup je po mojem mnenju rdeča šminka in črno črtalo za oči. V stilu Audrey Hepburn. Večna klasika.

Kaj vključuje vaša ideja o popolnem potovanju – naravo, kulturo ali zgodovino? Če denar ne bi bil problem…

Motor. Odprti ovinki, lepa cesta, lep razgled – morje na cilju, dober hotel, dobra večerja, kozarček penine ali dva. In seveda prava družba.

Pravijo, da svet postaja ‘ženski’, da mu vse bolj prevladuje ženska energija. Mnenje?

Se strinjam. Naša družba izvira iz patriarhalnega sistema, vendar pa ženske že dolgo pletemo svoje zgodbe, svojo usodo jemljemo v svoje roke. Ženska energija je močna stvar in če se prave še povežemo med sabo, je samo še nebo meja!

Je prosti čas lahko nekaj, kar danes sodi v kategorijo luksuz? Imajo več prostega časa moški ali ženske?

Prosti čas je luksuz tistega, ki si ga ne privošči. Težko bi se tu opredelili glede na spol. Mislim, da je predvsem vprašanje odločitve, kaj ti je v življenju pomembno. Je pa res, da ženske rade razmišljamo več stvari hkrati in tudi delamo več stvari hkrati – tako se večkrat zavemo, da je ura že pozna, me pa se tudi usedle še nismo, stalno letamo naokrog. Moški pa eno pa po eno stvar. Po službi pol ure miru, kavč in odklop. Recimo 🙂 Zame bi lahko rekli, da prosti čas spreminjam v posel.

Koliko je v teh stavkih resnice; premožnejši vedno pravijo, da bolj cenijo kakovost kot količino. Tisti brez dela, službe, v prostem času, ki ga imajo, ne vidijo kakovosti?

Uf, to pa je vprašanje! Spet je odvisno od mentalitete človeka. Težko vidiš kakovost v ’prostem času’, če nimaš za hrano… Se pa večkrat izkaže, da je človeku, ki nepričakovano ostane brez službe to ’brca v rit’ in takrat najde svoje pravo poslanstvo. Ta je svoj prosti čas dobro izkoristil. Ampak to je že spet druga debata.

Kaj pravite na tale potrošniški izrek – ‘Imam premalo denarja, da bi poceni kupoval’?

Ja in ne :); sem že kdaj kupila čevlje poceni, jih obula enkrat in rekla, da so odslužili svoje. Ravno tako za kakšno obleko. Hvala bogu, zdaj postajajo moderne second hand trgovine in tako lahko obleke krožijo. Vsaj malo bolj ’zeleno’ je vse skupaj. Ne mislim, da je nekaj vedno kakovostno, če je priznane blagovne znamke. To enostavno ni več pravilo, saj vsi ’šparajo’. Tudi čevlji, ki stanejo več, niso nujno udobni, tudi znosijo se. Vsak posameznik mora ugotoviti kaj njemu odgovarja – kroj, material, kaj predstavlja.
Vsekakor pa ne moremo pričakovati, da bo recimo aparat za 20 evrov nudil iste karakteristike kot tisti za 200 evrov. Ah, vprašanje je enostavno preveč obširno, da bi nanj odgovorila na kratko 🙂

hermina steržaj

Kaj boste oblekli za novo leto? Obrni se name je rešitev. Foto: Blaž Fortuna

Ima luksuz lahko več obrazov, več zgodb, različne dimenzije,….

Seveda! Za nekoga je luksuz počitek, za nekoga bleščeča obleka. Za nekoga čevlji vrhunskega oblikovalca, za tretjega nakit, sauna, masaža, avto, motor… Lahko je luksuz trenutek, ki mu ga nameni ljubljena oseba. Za drugega pa zdravje. Skupni imenovalec pa je najbrž za vsakega posameznika luksuz tisto, kar si težje privošči.

Hermina Steržaj ima svojo spletno stran, kjer rdečo nit vodijo osebni modni nasvetihttp://obrnisename.si/?utm_campaign=luksuz.net_25112018_zalepvideznepotrebujetemilijonov

Najdete jo tudi na FB: https://www.facebook.com/hermina.sterzaj

Foto uvodne slike Blaž Fortuna

—————————————————————————————————————————————

PROMOCIJSKA VSEBINA

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več