Garden Village Bled prejel šest zvezdic

Garden Village Bled prejel šest zvezdic

Poseben Garden Village Bled

Garden Village Bled je prvi glamping na svetu, ki je prejel 6 zvezdic. Je nepopisno lep in je slovenski! Visoke ocene je poleg izpolnjevanja večine od 150 kriterijev dosegel s svojo unikatnostjo, konceptom, povezanostjo s svojo zgodbo, arhitekturo in naravnanostjo k trajnostnemu razvoju.  Zvezdice mu je včeraj na Bledu uradno podelil World of Glamping, ki na globalni ravni prinaša segmentacijo in kategorizacijo ponudnikov glamping storitev. Slovenija zna torej še kako izkoristiti tisto, kar ime res lepo: naravo. Ponudba je zagotovo elitna, a ne smemo pristati na pojem snobovska, ker to ni.

Garden Village Bled si je pridobil šest zvezdic na podlagi 150 kriterijev, razdeljenih v šest področij (unikatnost, krajinska arhitektura, trajnostna politika, celostna ponudba, posamične nastanitve, zaposleni), in ocene mednarodnih strokovnjakov World of Glampinga. Poleg Glampinga Olimia Adria Village, ki je svoje 4 oziroma 5 zvezdic prejel prejšnji mesec, je prvi glamping na svetu, ocenjen po kriterijih World of Glamping. Tako v Sloveniji kot po svetu je ponudba glampingov izjemno bogata, vendar pa do zdaj ni bilo jasnih kriterijev in standardov glede opredelitve ponudbe in njene kakovosti. Znamka World of Glamping, ki je plod slovenskega znanja in izkušenj, sistematično in profesionalno ureja področje glampinga, ki velja za enega najhitreje rastočih in razvijajočih se produktov v globalnem turizmu, ter prinaša jasne in transparentne kriterije.

garden village bled

Že nekaj let je na Bledu izjemna vasica, ki je dobila pred nekaj dnevi 6 zvezdic.

http://www.slovenia-trips.com/eng/hotels/

Raj na zemlji – Garden Village Bled

Je delo krajinske arhitektke Darje Matjašec. Medtem ko na eni strani ne vemo, kaj bi z Vilo Bled, ki je znana po povezavi z jugoslovanskim maršalom Titom, se na 8.000 kvadratnih metrih opuščene blejske vrtnarije, 300 metrov od Blejskega jezera, razprostirajo dopustniški objekti, ki bi jih težko primerjali s čimerkoli na svetu. Hiško za dve osebi si lahko privoščite za 280 evrov, minimalno bivanje je tri noči. Ni poceni, a kljub temu dosegljiva Slovencem. Police so polne butičnih marmelad in sirov, vložene zelenjave, slovenskega medu, najrazličnejših vrhunskih olj, od olivnega do bučnega, biokisov in množice žganih pijač. Tu so zeliščni čaji iz Radovljice, smrekov sirup, fige v refošku, biomaslo, pašteta z bučnimi semeni, čokolada,  konopljino olje, hruškovi krhlji in salama iz avtohtone, krškopoljske pasme. Tujci so menda navdušeni zlasti nad piransko soljo (gre le za enega bolj znanih slovenskih izvoznih artiklov), medom, pippovim čilijem in pralineji z bučnim oljem. Pri vinih se zanašajo na širši jagodni izbor z vseh koncev Slovenije, pri čemer, seveda, ne izostanejo v tujini bolj znani Movia, Kristančič in Ščurek. Vse lahko gostje okušajo za degustacijskim pultom, kjer redno potekajo pokušnje vseh izdelkov in vin. Že nekaj let obiskovalci te destinacije trdijo, da je Glamping Garden Village enostavno raj na zemlji.

Slovenska turistična organizacija je partner projekta World of Glamping, saj želimo, da bi glampingi s formalno ureditvijo in večanjem svoje kakovosti izpolnjevali obljubo po 5-zvezdičnih doživetjih. Ker gre za pomemben turistični produkt z velikim potencialom in v sozvočju z naravo, lahko Slovenija tudi prek njih zelo učinkovito komunicira zgodbo o zeleni deželi z edinstvenimi, butičnimi doživetji. Vesela sem, da je globalna znamka World of Glamping, ki smo jo lansirali pred tremi tedni, nastala prav v Sloveniji, prvi Zeleni državi na svetu, in da sta prva dva certificirana glampinga, torej Garden Village Bled in Glamping Olimia Adria Village, iz Slovenije. Garden Village Bled je kot prvi na svetu prejel šest od možnih sedem zvezdic, saj gre za odličen primer inovativnosti v povezavi z ekološko usmerjenostjo. Na Slovenski turistični organizaciji smo njegov potencial prepoznali že v fazi ideje in mu podelili naziv Snovalec 2014, leta 2015 pa Sejalec za najbolj inovativen in kreativen produkt,« je ob podelitvi na Bledu dejala mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije.

»Ne glede na to, da se nahaja v bližini turistično oblegane destinacije Bled, bi – postavljen kamor koli na svetu – zaradi svoje originalnosti in unikatnosti pomenil vrhunec glamping ponudbe v svetovnem merilu. Drugačnega ga poleg unikatnih detajlov, kot so restavracija, skozi katero teče potoček in raste trava na mizah, leseni ključi, dvižne stopnice do poročne hiške, savne v obliki ptičjega gnezda, ribniki pod šotori, lastni rastlinjak in naravni biotop, delajo tudi štirje različni tipi nastanitev ter sadni in zelenjavni vrtovi, zasajeni po celotnem resortu, katerih plodove si gostje lahko prosto naberejo. Njegova zgodba in koncept temeljita na dejstvu, da se je na tej lokaciji nekdaj nahajala vrtnarija, ki je bila idealna podlaga za načrtovanje in njegovo izgradnjo. Garden Village Bled sledi temu konceptu, ga nenehno razvija in dopolnjuje, obenem pa skrbi za okolje in trajnostni razvoj,« je oceno utemeljila Maja Dimnik, ustanoviteljica in lastnica blagovne znamke World of Glamping.

garden village bled

Tudi poroke in zakupljena vas za ta namen so možne.

»Garden Village Bled  je oblikovan kot arhitekturno-krajinski turistični park. Kot prvi s tovrstnimi inovativnimi in unikatnimi nastanitvami, lastnim vrtom, potokom, gozdom, vodno vrtino, biotopom in drugo ponudbo nudimo gostom edinstveno doživetje preživljanja prostega časa v naravi. Dodeljenih šest zvezdic World of Glampinga nam pomeni potrditev pravilnosti naše vizije, ki je usmerjena v oblikovanje visoko kakovostnih doživetij za zahtevnega gosta, hkrati pa spodbuja vrednote, kot so zdravo življenje, spoštovanje vsega živega, prijaznost do narave in drugih ljudi, bivanje v sožitju z naravo, skupno preživljanje časa z družino, medgeneracijsko druženje in druženje z vrstniki, samooskrba s hrano, uporaba obnovljivih virov, razvoj sonaravnega turizma. Za izpolnitev doživetij pa je potreben motiviran in usposobljen tim zaposlenih v Garden Village Bled in v restavraciji Vrtnarija. Ta nagrada gre tako lastnikom kot vsem zaposlenim, ki se dnevno trudimo za gosta. Hvala vsakemu posebej in vsem skupaj,« je po prejemu šestih zvezdic dejal Bogdan Capuder, vodja resorta Garden Village Bled in restavracije Vrtnarija.

https://gardenvillagebled.com/

Nenavadno se zdi, da so tujci za Glamping Garden Village vedeli pred Slovenci.

MORDA VAS ZANIMA UGODEN NAKUP GOSTOVANJA? KJER BOSTE DELEŽNI KAKOVOSTNE TEHNIČNE PODPORE? https://www.neoserv.si/?a=7125

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več