Festival VIST o pasteh estetskih posegov

Festival VIST o pasteh estetskih posegov

Festival, ki je vsako leto zanimiv

Zdaj že 8. Festival kozmetike in velnesa, ki bo svoje obiskovalce in slušatelje spet presenečal dne 15. septembra, z vsakim letom bolj dokazuje, kako pomemben je nadzor nad omenjeno stroko. Za izobraževanje in obveščanje javnosti že nekaj let uspešno skrbi VIST, Visoka šola za storitve.

Kozmetika in velnes sta podobno kot nogomet, izjemno pomembni postranski zadevi na tem svetu. Ravno zato je primernost kakovostnega izvajanja storitev na teh področjih v veliki meri odvisna tudi od stopnje izobraženosti. Letos boste lahko poslušali zanimiva predavanja o pasteh estetskih posegov, slišali novosti na temo aromaterapije in še.

Festival Kozmetike, ki bo od 9.00 do 14.45 v prostorih Zdravniške zbornice (Domus Medica) v Ljubljani na voljo strokovni javnosti kot tistim, ki jih to področje enostavno zanima, bo obsegal pester in zanimiv program. In še zdaleč ni le v domeni žensk, čeprav je na prvi pogled videti tako. Obsegal bo strokovna predavanja, delavnice in prikaze z različnih področij kozmetike in velnesa ter različne brezplačne kratke storitve in nasvete za obiskovalke in obiskovalce.

Zagotovo bo veliko pozornosti vzbudilo uvodno predavanje plastičnega in estetskega kirurga spec. Petra Zormana, dr. med. o možnostih in pasteh kirurških in manj invazivnih estetskih posegih (»filerjev«, botoksa…). Nič manj zanimivo in pomembno ne bo drugo uvodno predavanje, v katerem bo specialistka dermatovenerologije Mirjam Rogl Butina, dr. med. spregovorila o boleznih kože, zlasti kožnih rakih, vključno s ključnimi napotki za prepoznavanje. Sledila bodo krajša predavanja, v katerih bodo predstavljene različne zanimive teme – najnovejše ugotovitve in zanimivosti s področja kozmetike in velnesa, med drugim tudi rezultati raziskav, opravljenih na Oddelku za kozmetiko/Inštitutu za kozmetiko VIST. Festival je pravzaprav edini dogodek s področja kozmetike v Sloveniji, na katerem so vsako leto predstavljeni rezultati lastnih raziskav.

Zanimivost dveh portalov

Predstavljena bosta tudi dva pomembna nova portala, in sicer portal prehrana.si, ki ga je razvil Inštitut za nutricionistiko v sodelovanju s partnerji in pod pokroviteljstvom resornega ministrstva, ter portal DropSmith o lastnostih, učinkih in uporabi eteričnih olj oz. mešanic v aromaterapiji. Pri razvoju je z Aromainštitutom sodeloval tudi VIST. Pomembni del Festivala bodo razstavni prostori ponudnikov kozmetičnih izdelkov in naprav ter aktivnosti na teh prostorih. Posebej opozorjajo na delavnico Atravmatsko čiščenje nečiste kože, ki sodi med zelo uspešne in učinkovite pristope k obravnavi aken) ter predstavitev ter predstavitev novih izdelkov za manikuro in delavnico z njimi.

K dogajanju izven predavalnice bo prispevala tudi ekipa VIST, npr. z Aromaterapevtsko ustvarjalnico, na kateri bodo lahko po predavanju na temo eteričnih olj obiskovalci aplikacijo DropSmith tudi preizkusili, ter Svetovalnico za nego in ličenje.

festival

8. Festival kozmetike in velnesa bo sredi septembra

Tudi letos bo ekipa VIST v Sončnem kotičku obiskovalkam in obiskovalcem z meritvami in fotografiranji s posebnimi napravami preverjala stanje kože ter spremembe zaradi UV sevanj ter svetovala glede nadaljnjega ravnanja, da bi kožo ohranili v čim boljšem stanju. Sončni kotiček je del programa »Pametno s soncem za zdravo in mladostno kožo«, ki ga ob podpori Ministrstva za zdravje RS že četrto leto izvaja Oddelek za kozmetiko (VIST), partner v programu pa je tudi Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ).

Poleg vsega ostalega bodo zagotovo mnoge zanimali tudi rezultati aktivnosti Delovne skupine za pedikuro, ki se ukvarja z urejanjem področja pedikure v Sloveniji, še zlasti pa s sistematičnim umeščanjem kozmetike oz. pedikure v zdravstveni sistem obravnav (diabetičnih) bolnikov. Festival se vedno dotakne tudi zdravstvenih nasvetov.

Program 8. Festivala kozmetike in velnesa je objavljen na www.vist.si oz. Preko te spletne strani so mogoče tudi prijave, ki so obvezne. Vstopnine za prijave do 13. 9. 2018 ni. Preverite sami, kako jih spremljajo mediji: http://www.vist.si/mediji.htm

Vas zanima podobna vsebina? Tule

Prvi velnes portal v Sloveniji: http://www.velnes.si/

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več