Emma Peralta, World Top Model Slovenia

Emma Peralta, World Top Model Slovenia

Emma Peralta je privlačna temnolaska iz Dominikanske republike. Po kakšnem ključu pa je potem postala World Top Model Slovenia? Ker živi in hodi v šolo na Ptuju. Ko smo jo spoznali, smo bili očarani nad njeno naravnostjo in lepoto, spoznali, da obožuje modo in živali. Pravkar se je vrnila iz enotedenskih priprav na Korčuli, kjer se je pač odvijal dogodek, pa si je kljub temu vzela čas posebej za Portal Luksuz.net in naš mini intervju. Zaupala nam je, da se bo decembra na Kitajskem borila za 200.000 evrov vredno nagrado, pogodbo za delo v modelingu v Milanu, Parizu in New Yorku, z eno izmed največjih modeling agencij na svetu. Držimo pesti.

Bi si upali z nami deliti: kaj je vaša največja želja ?

Uspeti v svetu mode in poskrbeti, da bodo Slovenci ponosni name, ko jih bom predstavljala na Kitajskem pri projektu World Top Model.

Kaj bi lahko rekli, da je vaš najboljši, največji, najpomembnejši dosežek v življenju?

Obdobje, ki sem ga preživela v prvem letu v Slovenji. Predvsem jezik, ki sem ga osvojila do te mere, da se lahko sporazumevam in tudi način življenja, ki sem ga morala prilagoditi. Ni mi bilo lahko in še vedno se trudim v tej smeri. In seveda zmaga na World Top Model Slovenia, na kar sem zelo, zelo ponosna, saj je to največje tekmovanje v modelingu na svetu.

Pogosto pravimo, da so drage, bleščeče obleke razmetavanje z denarjem. Pa vendar, povsem iskreno odgovorite, če bi bili povabljeni na gala večer, bi oblekli kavbojke? Bi se vam to zdelo trenutku primerno?

Ne, seveda ne. V kolikor ne bi imela primerne obleke, se iskreno dogodka sploh ne bi udeležila. 🙂 Nisem poznavalka bontona, vem pa, da se moramo obleči trenutku primerno, če ne zaradi sebe, predvsem zaradi gostitelja, organizatorja in vseh ostalih udeležencev. S tem jim namreč izkažemo zahvalo in spoštovanje.

Se spomnite najbolj okusne ali najdražje večerje, kosila ali nasploh jedi, ki ste jo nekoč okusili, Emma Peralta?

Nisem še imela priložnosti biti na zares dragi večerji in nimam potrebe po tem. Nimam točno določene hrane, imam pa nek svoj izbor, ki mi je resnično pri srcu. To je predvsem domača, dominikanska hrana, ki jo pripravi moja mama, predvsem pa moja babica, njeno kuhinjo resnično obožujem. To so tipične dominikanske jedi: ocvrte in kuhane banane, goveje, piščančje meso, morske jedi, ribe in predvsem domač mango.

Kateri film (knjiga) se vam zdi precenjena in ne vredna svoje slave?

Če sem iskrena, sploh ne berem knjig, raje prelistam kakšno aktualno revijo ali članek na spletu. V življenju še nisem doživela, da bi pogledala film, katerega bi lahko dala na »črno listo«, ne vem ali je to odvisno od predhodnega izbora, vendar sem prepričana, da vsako delo nosi neko sporočilo in nauk, s katerim se lahko poistovetimo.

Če bi lahko izbirali, kaj bi to bilo: Diorovo kreacijo, avto Buggati ali čevlji oblikovalke Debbie Wingham.

Mislim da bi izbrala Diorjevo kreacijo. Za avtomobili še ne oprezam, saj ravnokar delam vozniški izpit 😀

Je ljubezen najmočnejše čustvo, kar ga premore človek?

Mislim, da ja. Res, da sem še zelo mlada in nimam veliko izkušenj, mislim da je ljubezen vrhunec našega obstoja.

Se strinjate, da je za lepoto res treba trpeti?

Da. Vendar ne za vsako ceno.  Razumljivo je, da če želimo v življenju nekaj doseči, moramo za to tudi trpeti in se odreči marsičemu.

Posvečate veliko časa in denarja svojemu videzu? Brez katerega izdelka ne morete recimo? Ali se prepuščate naravnemu izgledu?

Rada sem naravna, saj je to tudi smisel modelinga, da znamo prikazati naravno lepoto. So pa seveda trenutki, ko uživam v ličenju in prisegam na ličila Paese. Če bi morala izbrati en izdelek bi bil to Paese 3D maskara.

Kaj vključuje vaša ideja o popolnem potovanju – naravo, kulturo ali zgodovino? Če denar ne bi bil problem…

Zagotovo bi obiskala Afriko, njeno naravo in ljudi, ki živijo z naravo.  Zelo rada imam živali, in v Afriki bi jih videla in spoznala veliko.

emma peralta

Naravna, eksotična, po novem Slovenka

Kaj je večji užitek; jutranja kava, seks ali podaljšano spanje?

Zanimivo vprašanje, kave ne pijem ostali dve stvari sta povezani s posteljo, katero obožujem. Zato bi izbrala posteljo .. 😀

Je prosti čas lahko nekaj, kar danes sodi v kategorijo luksuz?

Sama si privoščim čas zase ne glede na okoliščine, res pa je, da si ga marsikdo dandanes ne zna vzeti in tistim predstavlja prosti čas luksuz, žal.

Koliko je v teh stavkih resnice; premožnejši vedno pravijo, da bolj cenijo kakovost kot količino. Tisti brez dela, službe, v prostem času, ki ga imajo, ne vidijo kakovosti?

Da. Tukaj lahko uporabimo rek manj je več. Nekatere stvari cenimo šele takrat ko so nam omejene, takrat začutimo njihovo pravo vrednost.

Foto: Luka Rebol

Več info na FB

Kriteriji na tekmovanju

Na slovenskem finalu največjega in najbolj prestižnega dogodka iz sveta modelov (World Top Model) je med devetimi finalisti letos slavila Ptujčanka Emma Peralta. V izboru so veljajo ostri kriteriji, saj so morale tekmovalke šteti med 16 in 26 let, biti visoke najmanj 170 centimetrov, ob tem pa so potrebovale tudi mere, iskane v modni industriji. Poleg slednjih je žirija ocenjevala še smisel za poziranje pred fotografskim objektivom, hojo in obrate.

VAS ZANIMA ŠE KAKŠEN MINI INTERVJU? Tule

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več