Eksotična plaža-katera bo vaša?

Eksotična plaža-katera bo vaša?

Eksotična plaža? Jaaa, morje, plaže, sonce, koktaili!! Vse to je poletje. Slovenci smo med poletnimi meseci nori tudi na hribe in gore, a plaže še vedno ostajajo poletna privlačnost. Kam boste šli vi? Stavim, da bi vas 70% odstotkov odgovorilo, da na Hrvaško. Zdaj sploh, ko se je izkazalo, da kolone na mejnih prehodih niso tako hude, kot se je poročalo na začetku. Pa čeprav so Hrvatje dragi gostitelji in ne vedno prijazni. Ampak, recimo da bi lahko izbirali med najbolj hudimi plažami na svetu. Kaj bi vas pritegnilo?

Predstavljamo vam nekaj najbolj privlačnih in luksuznih plaž na svetu:

Lamu Archipelago, Kenija

Afrika je vedno polna presenečenj, tudi z drugačnimi plažami. Lamu Archipelago je sestavljen iz številnih otokov, eden izmed največjih pa je otok z istim imenom. Poleg bogate kulturne dediščine, mesto ponuja tudi prelepe, dolge in belo peščene plaže. Čudovita eksotična plaža.

Whitehaven Beach, Avstralija

Eksotična plaža v Avstraliji

Eksotična plaža v Avstraliji

Avstralija nam je znana po svojih čudovitih plažah, ki jih videvamo na turističnih prospektih in televizijskih oddajah, ampak Whitehaven plaža izstopa. Oblikovana je iz dolgega, belega peska, zaradi katerega bi tam ostali za vedno. Poleg tega je ta plaža kot nalašč tiste, ki uživajo v tekmovalnem plavanju. In ne pozabimo; Whitehaven Beach je s strani CNN-a razglašena za eno najbolj okolju prijazno plažo na svetu. Je tudi eno najčistejših.

Matira Beach, Bora Bora, Tahiti

Bora Bora – otok iz sanj. Nahaja se v južnem Tihem oceanu. Na Matira plaži se odvijajo številne aktivnosti za avanturistične obiskovalce, kot so hranjenje morskih psov ali vožnja z Jeepom po otoku, a vedno je tu izbira za enostavno uživanje na plaži, brez večjih aktivnosti. Otok pogosto označujejo tudi kot “romantičen otok”, zato je zares kot nalašč za vse vrste obiskovalcev.

Caye Caulker, Belize

Belize je destinacija za tiste, ki vedo kaj hočejo. Mesto je znano kot eno najsrečnejših mest na svetu, čeprav je večina tamkajšnjih prebivalcev siromašnih. Celotna država je polna z energijo različnih kultur in tudi ta plaža ni izjema. Caye Caulker izžareva sproščeno vzdušje in tipičen karibski šarm. Pravijo, ko greš enkrat tja, nočeš drugam.

Emerald Beach, Okinawa, Japonska

eksotična plaža

Neponovljiva Japonska

Plaža je razdeljena na tri dele: plaža za igranje in zabavo, plaža za sprostitev in plaža za sprehajanje in kupovanje. Prav zaradi tega je primerna za vse, saj je sestavljena iz različnih ponudb. Japonska kot počitniška destinacija predstavlja eksotičnost zlasti za Evropejce, ker je v vsakem pogledu kultura te države edinstvena in velja za popolno izbiro.

Anse Victorin Beach, Sejšeli

Mimo Sejšelov ne smemo. Ta plaža je idealna za vse tiste, ki so polni avanturističnega duha, saj nudi možnost izjemno zanimivega potapljanja. Vsi skriti zakladi morja le čakajo, da bodo odkriti. Anse Victorin plaža je zelo eksotična tudi zato, ker je obkrožena z zelenim okoljem in granitnimi skalami.KJE SO SEJŠELI?

Beach Kaanapali, Havaji

Havaji že sami po sebi vabijo. Beach Kaanapali, s skoraj petimi kilometri čistega belega peska, je bila leta 2003 imenovana za najboljšo plažo Amerike. Palme po celi plaži v kombinaciji s prelepim morjem je tisto, zaradi česar se tukaj počutite, kot da sanjate. Če ta plaža še ni na vašem seznam, jo morate tja zapisati.

Beach Dakhla, Maroko

eksotična plaža

Tudi Maroko ima krasne plaže

Maroko je država v severni Afriki in ponuja bogato kulturno dediščino. Ko govorimo o plažah, pa je Dakhla ena izmed najlepših zagotovo. Saharske sipine ji dajejo eksotičen videz in vsak, ki želi pobegniti od tradiconalnih zahodnih krajev, bo tukaj zagotovo zadovoljen. Ponuja tudi deskanje z zmaji (popularni kite surfing), ki predstavlja tradicionalno aktivnost v državi. Eksotika.

 

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, žena, mati, večna optimistka in iskalka boljšega jutri.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več