DPD Slovenija se pohvali z dobrimi rezultati

DPD Slovenija se pohvali z dobrimi rezultati

DPD kombi se pogosto znajde na našem dvorišču. Ker pač vsakdo v družini tu in tam kaj naroča po spletu in ker pakete prinašajo tudi iz poslovnih razlogov. Če pomislim, kakšne težave smo nedavno imeli v občini Vodice s pošto in poštarji, ki skoraj ves teden niso dostavili pošte in lokalnega časopisa, razumem, zakaj je zelo uspešno na voljo toliko drugih konkurentov paketnega dostavljanja. DPD Slovenija je gotovo eden izmed njih, saj se za 2017 lahko pohvali s 20 odstotno rastjo. Časi monopolne pošte so minili, konkurenca je huda, štejejo pa hitrost, točnost, ugodne cene, tudi prijaznost. Spletnih trgovin je vse več, ljudje vedno bolj zapravljajo na drugačen način. Je hitrost luksuz? Luksuz, ki je vedno bolj dosegljiv.

Podjetje DPD Slovenija d. o. o. je leto 2017 zaključila z več kot uspešnimi poslovnimi rezultati. Opazna rast poslovanja se je pričela že v letu 2016 in se efektivno prelevila tudi v leto 2017, zahvaljujoč 20-odstotnemu povečanju skupnih prihodkov, v primerjavi s preteklim letom. Temu je botrovalo skupno kar tri milijone dostavljenih paketov, kar je 20-odstotkov več kot leto poprej. Na domačem trgu se je količina poslanih paketov povečala za kar 23-odstotkov, medtem ko je paketna distribucija na izvozu dosegla kar 20-odstotno rast.

Kljub temu, da je primarna usmerjenost podjetja v izvozu in B2B poslovanju, ostaja veliko prostora za poslovne priložnosti in uspehe tudi v B2C segmentu. To dokazujejo odstotki, ki znašajo v povprečnem obsegu spletnega nakupovanja v celotni prodaji na drobno v Sloveniji kar 6-podstotkov. Ravno zaradi večanja števila zasebnih uporabnikov in njihovih pričakovanj podjetje DPD Slovenija d.o.o. nenehno razvija novosti in nove spletne rešitve, ki temeljijo na prijetni uporabniški izkušnji s čim hitrejšo in kakovostno dostavo storitev od logističnega centra do končnega uporabnika.

Številne novosti, ki so olajšale ne le pošiljanje, temveč tudi prejemanje paketnih pošiljk, so gotovo vzrok za porast poslovanja. Tako je bilo DPD uporabnikom v letu 2017 omogočeno plačevanjem s karticami MasterCard in Maestro, razvita je bila aplikacija Follow My Parcel, ki omogoča spreminjanje datuma in naslova dostave pošiljke bodisi v pisarno ali k sosedu, ter interaktivna storitev Predict, namenjena informiranju prejemnikov o točnem času dostave v časovnem okviru ene ure. Uporabniška izkušnja je postala še toliko bolj prijetna, zahvaljujoč sodelovanju s poslovnimi partnerji, s katerimi nudijo možnost enostavnega prevzema paketov na več kot 470-ih lokacijah po vsej državi. Večanje zadovoljstva končnih uporabnikov je glavno vodilo in cilj podjetja DPD Slovenija tudi v prihodnje.

Večje investicije in nov logistični center v 2018

V podjetju DPD Slovenija so prepričani, da je še veliko prostora za rast poslovanja prav na izvozu, kjer bodo domača podjetja lahko dodobra spoznala vse možnosti in priložnosti, ki jih podjetje DPD nudi. Z gotovostjo ostaja, da je prav DPDgroup ena izmed najhitrejših in najučinkovitejših omrežij dostave paketov po celem svetu. Pomembni načrti v letu 2018 tako ostajajo usmerjeni k mednarodnim dobaviteljem in B2B strankam.

Poleg predvidene nadaljnje rasti distribucijskega sektorja pa namerava podjetje DPD Slovenija v naslednjih dveh letih vložiti sredstva tudi v razvoj infrastrukture. Natančneje v Ljubljani, kjer bo v prihodnjih letih nastal nov logistični center s sodobno tehnologijo, ki bo še bolj pospešil proces dostave paketnih pošiljk in omogočil optimizacijo stroškov.

—————————————————————————————————-

Del vsebine promocijske narave

O podjetju DPD

DPD Slovenija je del skupine DPDgroup (GeoPost), ki predstavlja drugo največjo mednarodno dostavno mrežo v Evropi. DPDgroup upravlja več vodilnih mednarodnih dostavnih podjetij: DPD, Chronopost, SEUR in Interlink Express. Skupno zaposluje 60.000 ljudi, s svojo močno mednarodno mrežo pa omogoča učinkovito izmenjavo izkušenj in znanj. DPDgroup združuje inovativne tehnologije in lokalne izkušnje, ki zagotavljajo najbolj priročne in učinkovite rešitve za pošiljatelje in prejemnike. Skupno prinaša več kot 4 milijone paketov na dan v več kot 230 državah, pošiljanje in prejemanje pa ni bilo nikoli enostavnejše.

https://www.dpd.com/si

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, žena, mati, večna optimistka in iskalka boljšega jutri.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več
Pridružite se nam

Pridružite se nam

Bodite obveščeni o novostih, zanimivostih in novih zapisih LUKSUZ.

Zasebnost

Za dokončanje potrebujete le še potrditi vaš e-naslov, na katerega smo vam poslali sporočilo.