DIPSTOR inovativno leseno pohištvo, intelektualno zaščiteno

DIPSTOR inovativno leseno pohištvo, intelektualno zaščiteno

DIPSTOR. Dinamika, ideja, prostor.

Brezmejna ljubezen in smisel do izdelovanja masivnega lesenega jedilniškega pohištva. Ko sem prvič preizkušala njihove igrive in domiselne stole v delavnici, sem navdušeno opazila, kako uspešno sta povezala tradicionalno obliko dekoracij in sodobno uporabnost. Damjan Marušić in Barbara Goličnik Marušić sta lastnika in ustvarjalca v EU registrirane blagovne znamke DIPSTOR®, pod katero je jeseni na trg prišlo inovativno leseno pohištvo. Slednja je opremljena z vrhunskimi znanji o dinamiki konstrukcij, oblikovanju človeku prijaznih predmetov in okolij, snovanju in oblikovanju prostorov ter razmestitve predmetov v njih tako, da je za uporabnika udobno in praktično. Pohištvo višjega cenovnega razreda, plod slovenskega razvoja in nekaj resnično posebnega. Luksuz bivanja in sožitje z naravo hkrati.

Tisto, kar pri DIPSTOR (www.dipstor.si) takoj prevzame je, da so izdelki iz masivnega lesa precej bolj trajni in da uporabljajo človeku in okolju prijazne materiale in tehnologije. Ne gre za izdelke hitrega potrošniškega sveta. Slednje vse bolj postaja prednost, saj se krog ekološko zavedajočih se ljudi širi in širi. Počasi, a vztrajno, različni zeleni in ekološko usmerjeni trendi že nakazujejo na prodor drugačne, ne le hitre potrošniške miselnosti. »Zato tudi sledimo konceptu univerzalnosti in večnamenskosti izdelkov, da je njihova funkcija lahko spremenljiva glede na življenjski cikel uporabnika; ravno v letošnjem letu načrtujemo predstavitev nekaj takšnih,« je zaupal idejni duo Marušić, ki vse bolj dobiva na prepoznavnosti prav zaradi svoje unikatnosti.

dipstor

Iz narave v topel dom. Dipstor. Izpod spretnih Damjanovih rok se je ideja spremenila v nekaj večnega.

Pohištvo, ki ga lahko soustvarjate

Blagovna znamka DIPSTOR je označba za produkte z jasnim konceptom in nekimi skupnimi značilnostmi. Oba avtorja se enako poistovetita s filozofijo in udejanjanjem konceptov, ki jim sledita. »Vizijo in značaj produktov oblikujeva skupaj. V fazi kreativnega procesa skozi pogovor začnejo nastajati risbe. Povsem abstraktno včasih nariše Barbara, a praviloma je svinčnik v mojih rokah,« pojasni Damjan, ki ob hkratnem upoštevanju konstrukcijskih značilnosti, funkcionalnosti in lepote izdelka zasnuje nekaj različic. Barbara navadno doprinese h končni podobi izdelka in/ali možni dodatni funkciji izdelka.

Ena od posebnosti te DIPSTOR zgodbe je tudi ta, da delujejo po principih soustvarjanje (co-creation). Ker želijo ustvarjati res uporabne izdelke, ki so hkrati lepi, vzdržljivi in trajni ter zagotavljati kakovost bivanja s preprostimi in za uporabo enostavnimi izdelki, so odprti tudi za odzive uporabnikov na izdelek. Vendar pa ne izdelujejo pohištva po načrtih drugih. Če stranka definira način uporabe, potem izdelek oziroma opremo razvijejo in oblikujejo. »Vedno gre torej za naš razvoj in oblikovanje. V dopustnih možnostih prilagajamo tudi izdelke, ki jih že imamo na trgu,« pojasni Damjan.

 

Za njihovo pohištvo so se navdušili v eko turistični  destinaciji v Posočju.

 

Tri linije, tri vrste lesa

Ponudba je orientirana na jedilniško pohištvo (mize in stoli) iz masive, vendar je v razvoju celoten spekter bivanjskega pohištva. Trenutno imajo v stole in mize iz masivnega lesa treh pohištvenih linij.

dipstor

Stol No1 – mehke, skoraj neresnične linije

dipstor

Ko iščete drugačno

Linija No.1 predstavlja vrhunsko leseno pohištvo. Izdelki so večinoma ročno izdelani z značilnimi na videz zraščenimi ali tesno prepletenimi stiki. Odlikuje jih skrbna izbira vrst lesa. Prednostno so iz lesa češnje. Površinsko so zaščiteni z naravnimi olji, smolami ali ekološko ugodnimi laki. So ergonomski, elegantni in trajni, primerni za ljubitelje naravnega, prefinjenega in udobnega. Uporabni so za reprezentativne ali svečane prostore, pa seveda tudi jedilnice in kuhinje. To so izdelki visokega cenovnega razreda.

Linija No.2 predstavlja lahko in udobno leseno pohištvo. Izdelki so izjemno stabilni in ergonomski. Odlikuje jih skrbna izbira vrst lesa iglavcev in lahkih listavcev. Prednostno so iz lesa jelke. Površinsko so zaščiteni z naravnimi olji, smolami ali ekološko ugodnimi laki. Uporabni so povsod, kjer želimo udobno in prijetno sedeti, bodisi v sprejemnici, jedilnici, kuhinji ali celo spalnici.

dipstor

Sestavljivi Massimo

Linija Massimo je modularni sistem sodobnega lesenega pohištva, prednostno iz lesa bukve, površinsko zaščiteno z naravnimi olji. Izdelki so čvrsti, stabilni in preprostih, a dovršenih oblik, primerni za opremo vseh prostorov doma, nastanitvenih in gostinskih objektov. Uporabni so v vsakem življenjskem obdobju. Modularno, kompatibilno, praktično in udobno pohištvo iz masivnega lesa omogoča opremljanje prostorov za malčke, otroke in mladostnike, skupnih bivanjskih prostorov, kuhinj, jedilnic in sprejemnih prostorov.

Značilnost te linije je, da se umešča v tako imenovano dipstorskupino »space saving furniture«. Gre za zložljive stole in mize iz masive in tudi stole in mize, ki jih je preprosto razstaviti in ponovno sestaviti. Zato je priročna tudi za manjša stanovanja ali prostore z občasnimi rabami (priložnostne predavalnice, večnamenski prostori). Gre za zelo inovativno linijo. Pohištveni sistem je patentiran. Ta linija ima razvite tudi postelje, pograde, predalnike in omare. Celoten proces od nabave materiala, priprave materiala, in izdelave izdelka je lahko različno dolg, tudi do dveh mesecev. Ker gre za zelo resen projekt.

Ideje se rodijo v življenju in se uresničijo v prostoru

Pohištvo linije No.1 bi lahko delovalo zelo pristno v  hotelskih salonih ali kavarnah. Za linijo No.2 bi bile zanimive restavracije, tudi hotelske sobe. Linija Massimo ima najširši spekter uporabnikov, od hotelske namestitve, še posebej gorski hoteli ali hoteli verig, ki pomen dajejo tako celostni (umestitev na lokaciji, oblikovna in programska skladnost z lokacijo) kot mikro ambientalni (dotik lesa) izkušnji, do restavracij. Predvsem zaradi zložljivega programa v naravnem lesu so zanimivi glampingi, wellnessi in termalne destinacije. Da ne boste presenečeni, če boste linije srečali v kakšni hotelski namestitvi.

dipstor

Trikotna zaobljena miza, ki se ji marsikdo ne more upreti.

 

VEČ O PODJETJU

Ime DIPSTOR je kratkega oblika imena podjetja Dinamika-Ideja-Prostor d.o.o., raziskovanje, projektiranje in inženiring. Podjetje je bilo ustanovljeno že pred časom, vendar se je v zadnjih letih aktiviralo za razvoj in modelno produkcijo pohištva. DIPSTOR, torej Dinamika Ideja ProSTOR so tri povezane reči, ki prehajajo ena v drugo in se medsebojno soustvarjajo in podpirano, so bistvo našega početja. Dinamika: Živimo v dinamičnem sistemu in smo del njega. Prostor v katerem živimo – svet, vesolje, vse kar je – je dinamičen sistem, v katerem se odvijajo dinamični procesi, ki ga poganjajo. Življenje je dinamika – dinamičen proces v dinamičnem sistemu – zato nas zanima in je gonilo naših idej. Ideja: Edino, česar nam nikoli ne zmanjka. Prostor: Prostor ves čas je. Je vse okoli nas, realen ali imaginaren. Tudi sami smo del njega. Prostor bivanja nas še posebej zanima, saj se v njem uresničujejo naše ideje, naši izdelki. Gre za dinamičen sistem. – Pa smo spet pri dinamiki, ki predstavlja življenje, iz njega prihajajo naše ideje, ki se uresničujejo v prostoru, ki ni statičen, je spet dinamičen sistem in proces…

Vsaka nova informacija o tem, kje jih je mogoče zaslediti, bo objavljena med novostmi na njihovi spletni strani www.dipstor.si in preko FB profila https://www.facebook.com/dipstor.furniture/. Sledite jim lahko tudi na socialnem omrežju Instagram. Ali pa enostavno po mailu vprašate, kar vas zanima: damjan.marusic@dipstor.si.

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več