BTC City tudi kulinarično doživetje

BTC City tudi kulinarično doživetje

Kakšne kulinarične užitke nudi BTC City?

BTC City že dolgo ni več samo še eno nakupovalno mesto. Nedavno predstavljena knjiga Food Bluz: Okusite različnosti, spoznajte nove prijatelje je še en dokaz za to. Omamno dišeče jedi, ki vas ob sprehodih skozi BTC dvoran in številnih trgovin vabijo k obroku, klepetu s prijatelji, so premišljeno zbrane in opisane v omenjeni knjigi. Več kot 70 kulinaričnih ponudnikov v BTC Cityju tudi najbolj zahtevnim obiskovalcem pričara popolno kulinarično izkušnjo, vsi ponudniki na območju pa se že od leta 2017 javnosti predstavljajo tudi pod novo blagovno znamko Food Bluz – Okusni Bluz.

V restavraciji diVino v BTC Cityju Ljubljana je nedavno potekala predstavitev knjige »Food Bluz: Okusite različnosti, spoznajte nove prijatelje«, ki je nastala v sodelovanju med družbo BTC in prof. dr. Janezom Bogatajem. Predstavlja vodnik za vse obiskovalce BTC Cityja Ljubljana pri odkrivanju njegove bogate kulinarične ponudbe, ki se predstavlja pod blagovno znamko Food Bluz – Okusni Bluz. Nakupovalno središče pa je tudi prvo, ki je svojo ponudbo predstavilo v projektu European Region of Gastronomy 2021. S tem družba BTC utrjuje vlogo BTC Cityja Ljubljana kot vedno bolj obiskane turistične destinacije.

Od začetkov, ko je…kot se je izrazil Jože Mermal, predsednik uprave družbe BTC… bila kulinarična ponudba omejena zgolj na eno menzo, pa do kulinarične in gastronomske ponudbe na območju BTC Cityja Ljubljana pod eno blagovno znamko, je minilo 40 let. Hrana je bila od nekdaj posebno doživetje, le da smo jo zdaj iz intimnosti doma prenesli v javen prostor kot posebno obliko užitka, doživljanja, zadovoljstva. Zaradi Food Bluz – Okusni Bluz pa se je BTC City pozicioniral kot izvrstna kulinarična destinacija.

Nekaj namigov iz knjige

  • Solatni krožnik v Restavraciji City (sezonska solata, mladi sir, koruza, kozice, pečena zelenjava,…)
  • Dimljena hobotnica v Rival Trade, tržnica (dimljene lovke hobotnice, jajce, rukola, maslo)
  • Samose v  Vegeposlaništvo Radha Govinda, kulinarični park (polnozrnato testo iz polnozrnate moke, masla in soli z lassi jogurtom)
  • Argentinski steak v Steak House Argentino
btc city

Jože Mermal, predsednik uprave družbe BTC, glavni kuhar restavracije diVino Matjaž Cotič in prof. dr. Janez Bogataj, avtor besedil v knjigi Food Bluz.

Pot gurmanskih užitkov skozi BTC City

V BTC Cityju Ljubljana obiskovalci vsak dan znova lahko okušajo tako domače jedi, kot tudi preizkušajo drzne okuse svetovnih kuhinj. Lahko se ustavijo le za hiter prigrizek med dnevnimi obveznostmi, ali pa si privoščijo razvajanje brbončic v a la carte ponudbi izbranih restavracij. Najdejo lahko tudi prostor za sproščeno druženje s prijatelji v trendovskih jedeh, ali pa se z mislimi na naslednje domače kulinarično ustvarjanje sprehodijo med ponudniki na Tržnici BTC City. Prof. dr. Janez Bogataj, avtor besedil v knjigi »Food Bluz: Okusite različnosti, spoznajte nove prijatelje«, je povedal, da knjiga povezuje in izpostavlja pestrosti prehranske ponudbe v našem največjem nakupovalnem središču:

»Knjiga ni le vodnik obiskovalcem, ampak je tudi priročnik z zgodbami, ki »skozi« jedi in obroke pripovedujejo o človekovih vsakdanjikih in praznikih. Ker je knjiga prevedena tudi v angleščino, omogoča turistom, ki obiskujejo Ljubljano in Slovenijo, da se spoznajo z našo kulinariko. Ali z drugimi besedami: BTC City Ljubljana postaja velika miza, za katero lahko turisti spoznavajo naše prehranske posebnosti ter naša razumevanja posebnosti drugih evropskih okolij in sveta.«

V letošnjem letu bo v okviru projekta Food Bluz – Okusni Bluz potekala vrsta aktivnosti v BTC Cityju Ljubljana. V sodelovanju s kulinaričnimi ponudniki na območju se bo odvilo šest tematskih tednov, pripravlja se šest sejmov na Tržnici BTC City, v drugi polovici septembra pa še poseben kulinarični teden, na katerem bodo ponudniki obiskovalce lahko razvajali s svojimi specialitetami. Vrsto kulinaričnih namigov in slastnih receptov bo objavljenih tudi na spletni strani BTC City in drugih kanalih BTC Cityja.

BTC City Ljubljana vsako leto zabeleži 21 milijonov obiskovalcev, med katerimi niso le prebivalci Ljubljane in okolice ampak tudi turisti iz številnih držav po svetu. Tu najdejo namreč zaokroženo turistično ponudbo, hkrati je nakupovalni turizem del strategije Slovenske turistične organizacije, pri snovanje katere so sodelovali tudi v družbi BTC.

Za učinkovito nagovarjanje tako tujih kot domačih obiskovalcev prestolnice se družba BTC povezuje tudi s Turizmom Ljubljana in Slovensko turistično organizacijo v projektih Okusi Slovenije, Okusi Ljubljane in Ljubljana gourmet. BTC City Ljubljana namreč prispeva svoj delež h kulinarični ponudbi turistične Ljubljane in je hkrati pomemben člen v projektu European Region of Gastronomy 2021 (ERG). Gre za projekt 20 partnerjev, v katerem je BTC City  Ljubljana prvo nakupovalno središče, ki izpostavlja svojo kulinarično ponudbo.

http://m.btc-city.com/menu-trgovine/storitve/1/gostinstvo-in-prehrana/restavracija?tab=Ljubljana

https://www.emka.si/webapp/wcs/stores/servlet/sl/emkasi/janez-bogataj-2598

ŠE kakšen članek na temo zabave in mode na portalu Luksuz? https://www.luksuz.net/modni-nahrbtniki-danijele-dakic/


Promocijska vsebina

befresh

Naraven, ergonomski ročaj, odlične zobne ščetine – za okoljsko ozaveščene, za popotnike, za zahtevne uporabnike. Ekološke trgovine, zasebne lekarne, specializirane trgovine

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več