Braun IPL – Ne nasedajte vsem

Braun IPL – Ne nasedajte vsem

Zaupajte preverjenim informacijam, še bolje, osebnim izkušnjam. Ena takih je gotovo uporaba tako imenovane IPL tehnologije, o kateri sem vam pisala pred dobrim mesecem in obljubila, da poročam o dosežkih. Test Zveze potrošnikov Slovenije je pokazal, kateri aparat za domačo uporabo in odstranjevanje dlak je res najboljši in to je Braun IPL. Vas zanima kaj lahko pričakujete, kako ga uporabljati in komu je namenjen? Luksuzna izkušnja izključno osebne narave na aparatu Braun.

Od prvega srečanja z napravo je minilo približno mesec dni. Ravno dovolj dolgo, da sem ugotovila, da si ni težko vzeti časa pol ure na teden za urejenost. Toliko je namreč na začetku potrebno; enkrat na teden. Kasneje za vzdrževanje samo enkrat mesečno. Če ni to luksuz! Gospe in gospodične, pa tudi gospodje, ki jim poraščenost predstavlja veliko oviro pri poslu, prostem času ali izgledu, to veliko pomeni.

Braun IPL

Koristna tabela z navodili, kdo sme in kdo ne uporabljati omenjene aparate

Pred uporabo sem prebrala navodila Braun Silk-expert IPL naprave in ugotovila nekaj pomembnih dejstev: da se naprave ne sme uporabljati, če nimate ustreznega tipa kože in barve dlak. Napravo uporabljajte le, če je koža čista, pobrita, nenamazana in nepoškodovana. Svetujem, da pred prvo uporabo napravo preizkusite z najmanjšo močjo. Postopek ne sme biti boleč. Ne uporabljajte jo, če je koža vneta ali ranjena. Prav tako se odsvetuje uporaba naprave 24 ur pred sončenje.

Preverila mnenje stroke v lepotnih salonih.

Mojca Čadež, kozmetičarka iz Vodic

Mojca Čadež, lastnica salona Kozmetika Mimoza iz Vodic, je na vprašanje o primerjavi med laserjem in IPL tehnologijo povedala takole: »Nekatere naprave za odstranjevanje dlak temeljijo na tehnologiji luči IPL (intenzivno utripajoča svetloba ), ki delujejo tako, da svetloba iz njih potuje do korenin dlak in jih s tem obseva, tudi uniči ter prepreči nadaljnjo rast dlak. Tukaj ne gre za laser, se pa lahko primerjajo z laserji. Glavna razlika med domačimi napravami in IPL tehnologijo je, da laserske naprave pri uničevanju mešičkov dlak uporabljajo specifično valovno dolžino svetlobe ter moč. IPL naprave pa oddajajo celoten spekter svetlobe. Delovanje obeh naprav je podoben, saj korenina dlake vsrka svetlobo, ta pa se spremeni v vročino, ki uniči dlako. Tako na laser kot tehnologijo IPL, ki jo lahko uporabljajo ljudje le za domačo uporabo, se najslabše odzivajo rdeče in svetle, torej blond in sive dlake. Temnopoltim ljudem se uporaba takšne naprave odsvetuje zaradi spremembe pigmentacije, prav tako se ne uporablja v primeru zagorelosti,« je nekaj pojasnil dodala Čadeževa.

Braun IPL

Vedno je najboljša osebna izkušnja. Braun IPL na Luksuz.

Kako sem se lotila? Najprej pobriješ predel, ki ga želiš obsevati z IPL napravo, ter ga do suhega otreš z brisačo. Tako bo postopek delovanja naprave kar najbolj učinkovit, saj deluje tako, da globinsko uničuje lasne mešičke. Nato prižgi napravo, tako da zasveti lučka, ter jo usmeri na želeno področje. Med postopkom boš morda občutila rahlo neugodje, srbečico, odvisno od tvojega praga bolečine. Ker ima naprava Braun Silk-expert IPL možnost nastavitve jakosti, najprej prični z najbolj nežnim obsevanjem, šele nato preidi na višjo intenzivnost. Po uporabi se namaži s kremo za sončenje. In čez nekaj tednov opaziš prve rezultate gladkosti. Torej – Braun IPL?

https://us.braun.com/en-us/female-hair-removal/ipl-overview

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, žena, mati, večna optimistka in iskalka boljšega jutri.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več
Pridružite se nam

Pridružite se nam

Bodite obveščeni o novostih, zanimivostih in novih zapisih LUKSUZ.

Zasebnost

Za dokončanje potrebujete le še potrditi vaš e-naslov, na katerega smo vam poslali sporočilo.