Barbra Drnač živi polno, unikatno, sočno

Barbra Drnač živi polno, unikatno, sočno

Barbra Drnač je marsikaj; voditeljica, plesna strokovnjakinja, bila je ambasadorka združenja Europa Donna, je modna ikona in velika borka, saj je premagala zahrbtno bolezen. Njena hčera Tereza Poljanič, ki se je pred leti preselila na Novo Zelandijo, prav tako ubira uspešno pot, njen partner Bojan Požar pa je zakorakal v politiko. Z Barbro je bil užitek delat naš Mini Luksuz poligraf, ker zelo dobro ve, da se živi enkrat in da je na življenje treba gledati z vesele plati. Pokukajte kakšen je njen odnos do luksuza, kakšno vlogo igra in kako ga je treba dojemati. Barbra Drnač ve, kaj v življenju šteje.

Bi si upali z nami deliti: kaj je vaša največja želja?

Do moje diagnoze rak dojke pred sedmimi in pol leti bi verjetno bila kakšna trivialna želja v stilu odpotovati na kakšen fajn eksotični morski otok in podobne zadeve. Po letu in pol težkih kemoterapij, obsevanj, srečanj z onkologi, plastičnimi kirurgi in vsem kar sodi zraven, sta bila psiha in telo res izčrpana. A sem človek, ki vedno vidi, da je kozarec napol poln, nikoli ni napol prazen, skozi življenje plujem v pozitivnem smislu ne glede na to, kakšne težave so v življenju.To je bila moja velika izkušnja in še vedno je. Vsak dan zjutraj in zvečer se zahvalim za vsak dan posebej. Stereotipno, a res je; rakovica te spremeni, ker drugače ne gre. Zato je danes moja želja čim večkrat postaviti sebe na prvo mesto in pri tem imeti niti malo slabe vesti. To željo si izpolnjujem na dnevni bazi, pa naj se prebere še tako egoistično:)

Barbra Drnač

Mama in hči in uspešna knjiga

Kaj bi lahko rekli, da je vaš najboljši, največji, najpomembnejši dosežek v življenju?

Klišejsko, a resnično. Moja hčerka Tereza Poljanič, ki sem jo vzgojila v samozavestno, svetovljansko in radovedno osebo, ki se znajde v kateremkoli okolju. Rada poudarim, da nisem tipična slovenska mamica, ki bi otroka držala za rok’co. Otroci morajo v svet, morajo biti širokega obzorja in duha. Poleg Tereze pa sem ponosna tudi na mojo 25 letno televizijsko kariero plesne novinarke in še vedno imam edino oddajo o plesu na slovenskih televizijah in edini spletni medijski portal, ki se ukvarja s plesno tematiko. Ples je moja družba in služba.

Pogosto pravimo, da so drage, bleščeče obleke razmetavanje z denarjem. Pa vendar, povsem iskreno odgovorite, če bi bili povabljeni na gala večer, bi oblekli kavbojke? Bi se vam to zdelo trenutku primerno?

Hehe, to pa je pravo vprašanje za Drnačevo, ki vedno buri duhove in ljudje zmajujejo z glavo ter se čudijo mojim barvnim kombinacijam, neobičajni blond frizuri, »trapastim« nogavicam, »ogromnemu« nakitu in še ‘mnogočemu’. Z veseljem bi oblekla kavbojke, če bi se v danem trenutku tako počutila; razen v primeru zapovedi, da je večerna obleka obvezna. V tem primeru bi upoštevala željo organizatorja oziroma tistega, ki me je na prireditev povabil. A seveda v mojem prepoznavnem stilu.

Se spomnite najbolj okusne ali najdražje večerje, kosila ali nasploh jedi, ki ste jo nekoč okusili?

Na to vprašanje odgovarjam kar skupaj z mojim partnerjem Bojanom Požarjem, saj zadnjih 22 let skupaj obedujeva in večerjava he, he, he. Največji šok je bil pred kakšnimi dvajsetimi leti, ko sva se prvič odpravila smučat v Zermatt in sva plačala za čisto običajne testenine s paradižnikom v čisto običajni restavraciji natančno 18 evrov. To se nama je zdelo hudičevo drago. Ko pa sva bila 2010 na Eurosongu v Oslu, je bil šok še večji. Tam sva v povprečju za obed dveh jedi in dveh pijač plačala med 80 in 100 evri. Iz Osla sva odpotovala še na Nordcapp in cene so se še dvigovale, izbor hrane pa je bil vse manjši in manjši. No, lososa sem se takrat najedla za nekaj časa. Bilo je pa okusno, o tem ni dvoma:)

Kateri film (knjiga) se vam zdi precenjena in ne vredna svoje slave?

Uf, tu bi potrebovala kar nekaj časa, da vse napišem. Tako na prvo žogo – knjiga Dekle na vlaku, ki je bila tako opevana, da sem seveda takoj radovedno začela s prebiranjem in bila zelo razočarana. Kot ljubiteljica skandinavskih krimičev se mi je zdela ta bukva tako za lase privlečena, da sem jo sredi branja odložila. In vsakič znova se sprašujem, po kateri formuli in kdo je ta, ki odloči, da bo neka knjiga uspešnica, da množice drvijo v prebiranje. Filmi? Ah, takšnih za položnice kot rečem tistim, v katerih igrajo znani igralci, ki naj bi bili recept za dober film, je pa dandanašnji res na pretek.  Raje bi vam napisala, katera knjiga se mi zdi odlična! Jasno, kuharski knjigi moje hčerke Tereze Poljanič Zdravo, Tereza!, ker tam najdemo recepte za pripravo zdravih jedi. Tereza s knjigama razbija tabuje, da je zdrava hrana draga in komplicirana! Preventiva nas bo zavarovala pred kurativo. Ah, da bi bila jaz tako pametna pred sedmimi leti in pol …

Nakupi preko spleta se povečujejo predvsem zaradi ugodnih cen in časovne stiske. Mislite, da bodo v prihodnosti nakupi v živo postali luksuzni? Kot dodana vrednost, za katero bo treba odšteti več cekinov?

Nisem ljubiteljica spletnega nakupovanja. Najprej zato, ker sem empirist in moram vse otipati, poskusiti, si dati užitka v izbiranju. Drugič pa zato, ker so mi že nekajkrat zlorabili kartico in sem zelo previdna pri tovrstnih nakupih. Časovna stiska je tolikšna, kolikor si dopustiš, da je. Mi na misel ne pride, da bi »šopingirala« z računalnikom, ker je to pač moje delovno orodje in komaj čakam, da grem »v živo«.

Je ljubezen najmočnejše čustvo, kar ga premore človek?

Ljubezen pač premaga vse. Brez ljubezni ne gre in z ljubeznijo se da rešit vse težave, zablode, različna stanja. Se strinjam, ja.

Se strinjate, da je za lepoto res treba trpeti?

No, ja. Lepota je relativna stvar in trpljenje zanjo je pač stvar izbire. Pa tudi to je relativno, saj za nekoga trpljenje za drugega pomeni užitek. Svet je velik in ponuja možnost izbire. Na koncu si vedno ti, ki se odločiš.

Posvečate veliko časa in denarja svojemu videzu? Brez katerega izdelka ne morete recimo? Ali se prepuščate naravnemu izgledu?

Ne toliko videzu kot dobremu počutje. Rak dojke me je spravil iz balansa in vsakodnevno ukvarjanje z mojim telesom in umom je nuja, če želim funkcionirati. Ni vse brezpogojno pogojeno z denarjem. Vse so prioritete v življenju. Seveda pa raje kot za novo majico investiram v dobro masažo, ki mi je nujno potrebna. Ali pa za teenlifting, obrazno telovadbo, ki aktivno briše posledice razburljivega obdobja mojega življenja. Glede na vrsto dela sem pač velikokrat obtežena z makeupom, zato ga v »normalnem« življenju uporabljam čim manj. Prisegam pa seveda na naravno kozmetiko. Brez naravne nege nohtov Jessica me pa res ne boste videli ali pa zelo, zelo redko.

Kaj vključuje vaša ideja o popolnem potovanju – naravo, kulturo ali zgodovino?

Popolnosti ni in če bi slučajno bila, bi to bilo zelo dolgočasno. Na potovanje se odpravljam glede na obveznosti, recimo obisk plesnega festivala, ki ga podaljšam v raziskovanje kraja/dežele, kjer sem. Odkar pa moj partner Bojan teče maratone in polmaratone, potovanja prilagajava tudi tekaškemu ritmu in krajem, kjer še nisva bila. Prijetno s koristnim, predvsem pa me vedno vodi radovednost. Z izjemo Grčije v poznem poletju in zgodnji jeseni, ko ni ne duha ne sluha o trumah turistov, je jug Krete rezerviran za naju. To je zame pravo poletno počitnikovanje.

Barbra Drnač

Romarska pot v Camino je bila zanjo velika preizkušnja.

Če bi si lahko privoščili; kaj bi bila prva izbira najbolj razkošnega potovanja? In bi jo brez zadržkov svetovali prijateljem.

Vsako potovanje je razkošje, če si lahko zanj vzameš čas. Vsem bi svetovala Camino, romanje v Santiago de Compostela. Romarska pot za katero si moraš vzeti dober mesec dni časa. Razkošje, ki ga ne boš nikoli pozabil. Jaz sem sicer prepešačila »samo« 180 km, več moje telo ni zmoglo, ampak sem že na te kilometre zelo ponosna. Čakam priložnost, da se ponovno odpravim. Junija me čaka slovenska preizkušnja. S članicami Europe Donne gremo od Ljubljane do Trsta 126 km. Uf, se že veselim in potrebne bodo priprave že kar kmalu. Naslednja svetovalna in razkošna destinacija glede na oddaljenost pa je seveda Nova Zelandija. Dežela, ki te prevzame, ker je tako zelo drugačna od tega kar smo navajeni. Njihova ležernost namreč hitro zleze pod kožo. Narava buhti od nore vegetacije. Navdušuje tudi hrana in kot pravi moja Tereza, Auckland je res meka zdrave prehrane.

Barbra Drnač: Kaj je večji užitek; jutranji spanec ali jutranja aktivnost?

To se spreminja z leti. Zame zdaj zagotovo jutranja aktivnost. Dvajset minut ali pa še bolje pol ure joge po navodilih moje joga gurujke Nine Kenda, še prej kozarec ali dva tople vode z limono za dobro dnevno hidracijo, okusen zajtrk in dan se lahko začne.

Vedno povemo, da nam kakovost pomeni več kot kvantiteta, količina. Pa vendar se najpogosteje pritožujemo nad prenizkim dohodkom in ne pa tudi nad pomanjkanjem prostega časa, ki ga lahko preživimo z družino. Koliko je v teh stavkih resnice; premožnejši vedno pravijo, da bolj cenijo kakovost kot količino. Tisti brez dela v prostem času, ki ga imajo, ne vidijo kakovosti?

Tole je takšno malo jamrajajoče vprašanje hehehe. Jamranja ne prenašam ravno najbolje, ker vem, da je vse v življenju možno. In kot sem že zgoraj napisala, je vse stvar prioritete. Jaz vlagam vase in zase kolikor pač zmorem. Drugi se ravnajo po svojih pravilih. Potovanja pa so danes postala tako dostopna in če pogledam samo nepopisno gnečo na letališčih, se mi zdi, da potuje cel planet Zemlja. Sem takšna kot je moje življenje. Pestro, aktivno, atraktivno, radovedno, romantično, ravno prav zapleteno, da je zanimivo, pravzaprav enkratno in unikatno. Z vsemi sestavinami, ki sodijo zraven. Vsak dan se veselim življenja. To je pač moja mantra!

Barbra Drnač ima svojo spletno stran, tv oddajo, najdete pa jo tudi na FB. https://www.facebook.com/barbra.drnac

 

MORDA VAS ZANIMA UGODEN NAKUP GOSTOVANJA? KJER BOSTE DELEŽNI KAKOVOSTNE TEHNIČNE PODPORE? https://www.neoserv.si/?a=7125

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več