Barbara Vrezovnik in njeno potovanje skozi življenje

Barbara Vrezovnik in njeno potovanje skozi življenje

Barbara Vrezovnik je urednica revije Potovanja in stil. Je polna življenjske energije, kreativnosti in vedoželjnosti, njen moto (in s tem tudi moto revije) pa je živeti iskreno, pošteno, odgovorno, hkrati pa enostavno uživati življenje. O najlepših straneh življenja sva spregovorile tudi v našem Mini luksuz poligrafu. O sanjah, željah, o tem koliko nas definira to, kar počnemo, o tem, kaj je luksuz.

 

Danes imajo ženske več priložnosti, da uresničijo svoje sanje. Ste imeli kdaj velike želje, sanje? So postale resničnost?

Od nekdaj rada potujem in to samostojno počnem od 18. leta. Ne sanjarim, postavljam si kratkoročne in srednjeročne, realne cilje in jih uresničujem. Da sem postala lastnica in urednica revije Potovanja in stil, sta bila potrebna splet okoliščin in tvegana odločitev. Ni šlo za uresničitev neke velike, daljnosežne želje. Ker revija pokriva segment luksuznega turizma, večkrat na leto potujem in spoznavam najboljše, kar lahko doživi najzahtevnejši gost.

Barbara Vrezovnik, urednica revija Potovanja in stil

Pa je to tudi najboljši, največji in najpomembnejši dosežek v življenju? Ali kaj drugega?

Ne ocenjujem in ne primerjam svojih dejanj in dosežkov. Vem, koliko časa in energije dam v nek projekt in ko se ta uresniči, sem zadovoljna. Pred mano pa so že novi izzivi.

Pogosto pravimo, da so drage, bleščeče obleke razmetavanje z denarjem. Pa vendar, povsem iskreno odgovorite, če bi bili povabljeni na gala večer, bi oblekli kavbojke? Bi se vam to zdelo trenutku primerno?

Z oblačili neverbalno komuniciramo, zato se vedno oblečem dogodku primerno.

Se Barbara Vrezovnik spomni najbolj okusne ali najdražje večerje, kosila ali nasploh jedi, ki ste jo nekoč okusili? Kje, ob kakšni priložnosti?

Na potovanjih okušam različne jedi. Od takih z ulice za nekaj evrov do tistih v najprestižnejših restavracijah, za katere je treba z vini, za dve osebi, odšteti tudi po več sto evrov.  Vsak obrok je dogodek okusov in okolja. Teh lepih spominov je nešteto.

Kateri film (knjiga) se vam zdi precenjena in ne vredna svoje slave?

Resničnostni šovi.

Če bi lahko izbirali, kaj bi to bilo: Diorovo kreacijo, avto Buggatti ali čevlji oblikovalke Debbie Wingham.

Bugatti.

Je ljubezen res najmočnejše čustvo, kar ga premore človek? Bi si upali trditi, da je na svetu več ljubezni kot jeze?

Ljubezen je gotovo najlepše, trajno čustvo. Verjamem v dobro ljudi, a čustva so zapletena reč. Vsak poseduje kombinacijo pozitivnih in negativnih čustev, ki se dnevno izražajo v različnih okoliščinah.

Se strinjate, da je za lepoto res treba trpeti? Ste bili kdaj v taki situaciji?

Na poti k doseganju trenutnih lepotnih idealov ne gre brez trpljenja. Tu mislim na hujšanja oziroma druge aktivnosti  in odrekanja za lepši videz, neudobna oblačila in obutev, kozmetične in operativne posege in še kaj. Verjetno smo vsi bili vsaj kdaj v eni taki situaciji.

Posvečate veliko časa in denarja svojemu videzu? Brez katerega izdelka ne morete recimo? Ali pa se prepuščate naravnemu izgledu?

V ničemer ne pretiravam. Moja koža najbolj potrebuje vlago in nahranjenost.

Pravijo, da svet postaja ‘ženski’, da mu vse bolj prevladuje ženska energija. Mnenje?

Da stvari dobro delujejo, morajo biti v harmoniji. To pomeni usklajeno delovanje ženske in moške energije.

Kaj vključuje vaša ideja o popolnem potovanju – naravo, kulturo ali zgodovino? Če denar ne bi bil problem…

To so topli kraji, s pestro kulturo in zgodovino ter belimi peščenimi plažami in turkiznim morjem.

Je prosti čas lahko nekaj, kar danes sodi v kategorijo luksuz? Imajo več prostega časa moški ali ženske?

Prosti čas postaja novi luksuz za tiste, ki predolgim delovnim in drugim obveznostim ne morejo reči: »ne«. Statistika o prostem času govori v prid moškim.

barbara vrezovnik

Urednica revije Potovanja in stil Barbara Vrezovnik

Koliko je v teh stavkih resnice; premožnejši vedno pravijo, da bolj cenijo kakovost kot količino. Tisti brez dela, službe, v prostem času, ki ga imajo, ne vidijo kakovosti?

Do takih trditev pripeljejo izkušnje.

Kaj pravite na tale potrošniški izrek – ‘Imam premalo denarja, da bi poceni kupoval’?

Načeloma velja, da so dražji izdelki kakovostnejši in so uporabni dlje kot poceni izdelki. Dražji izdelki nas redko razočarajo, medtem ko nas poceni izdelki lahko pozitivno presenetijo.

Barbara Vrezovnik  ima luksuz lahko več obrazov, več zgodb, različne dimenzije,….

Kako si nekdo (ali neka družba) razlaga besedo luksuz, je pogojeno z okoljem in časom, v katerem živi. Zato ima ta beseda lahko več obrazov, zgodb …

VAS ZANIMA njena revija? TULE

BI PREBRALI ŠE KAKŠEN MINI LUKSUZ POLIGRAF? TULE


Promocijski dodatek

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več