Barbara Lapajne, njen prosti čas, družina, ljubezen

Barbara Lapajne, njen prosti čas, družina, ljubezen

Barbara Lapajne Predin se je že mnogokrat izkazala kot igralka v različnih vlogah; bodisi na odrih bodisi televiziji. Poročena z znanim pevcem Zoranom Predinom, s katerim si je ustvarila tudi družino, je sčasoma postala tudi menedžerka in producentka. Zaradi dela z ljudmi pa je kmalu v sebi našla nove sposobnosti – danes je uspešna družinska mediatorka oziroma pomaga pri reševanju in odpravljanju komunikacijskih težav v odnosih na različnih področjih. Z velikim veseljem predstavljam; Barbara Lapajne in njen pogled na to, kaj je luksuz, prosti čas, kaj je vredno.

 

Bi si upali z nami deliti: kaj je vaša največja želja?

Sem zelo vsakdanja v svojih željah: dovolj dela, ker sem svobodnjak, zdravje za družino, uspešno šolanje otrok, druženje s prijatelji in enkrat na leto nekam na potep.

Kaj bi lahko rekli, da je vaš najboljši, največji, najpomembnejši dosežek v življenju?

Moja družina.

Pogosto pravimo, da so drage, bleščeče obleke razmetavanje z denarjem. Pa vendar, povsem iskreno odgovorite, če bi bili povabljeni na gala večer, bi oblekli kavbojke? Bi se vam to zdelo trenutku primerno?

Ne, ne bi si oblekla kavbojk. V trgovinah z oblačili izpred let vedno lahko najdeš kaj lepega in primernega. Zelo uporabna je tudi izposoja od prijateljic, sestre ali mame. Včasih pa je najugodneje, da se opravičiš in kakšen dogodek tudi izpustiš.

Se spomnite najbolj okusne ali najdražje večerje, kosila ali nasploh jedi, ki ste jo nekoč okusili?

Vsekakor sem imela srečo, da sem bila deležna nekaj čudovitih večerij, ki so jih skuhali otroci. Spominjam se večerje, ki sta jo pripravila dvanajstletna Zarja in sedemletni Žiga: pripravila sta nama narezek, postregla z vinom in okrasila jedilnico. Neprecenljivo 🙂

Kateri film (knjiga) se vam zdi precenjena in ne vredna svoje slave?

Kaj je nekomu pomembno, vredno, ga pretrese ali mu da misliti, je odvisno od okusa in načina dojemanja umetnosti in življenja. Zato je morda meni všeč knjiga, pri kateri drugi zaspijo po treh stavkih, jaz pa se dolgočasim pri opevanem filmu nagrajenem z Oscarji in Zlatimi globusi, pa to seveda ne pomeni, da film ni vreden svoje slave. Če ga gleda toliko ljudi in v njem uživa, potem ima za precejšnjo množico nek pomen.

Če bi lahko izbirali, kaj bi to bilo: Diorovo kreacijo, avto Buggati ali čevlji oblikovalke Debbie Wingham.

Chanelov kostim.

Je ljubezen najmočnejše čustvo, kar ga premore človek?

Bi bilo lepo, če bi bila in če bi jo vsi lahko ves čas čutili do soljudi, do živali, do umetnosti, do narave … Svet bi bil lep.

Se strinjate, da je za lepoto res treba trpeti?

Ne, če jo znamo poiskati v majhnih stvareh. Če pa imate v mislih umetno lepoto, ki si jo pridobiš od zunaj, se je pa poslužujejo tisti, ki jim takšna lepota veliko pomeni in verjetno z veseljem nekoliko potrpijo.

 

barbara lapajne

Posvečate veliko časa in denarja svojemu videzu? Brez katerega izdelka ne morete recimo? Ali se prepuščate naravnemu izgledu?

Zelo pomembna mi je krema za telo,  rada se »oblečem« v parfum in namažem oči.

Kaj vključuje vaša ideja o popolnem potovanju – naravo, kulturo ali zgodovino? Če denar ne bi bil problem…

Popolno potovanje je z družino (pomeni, da je potreben avtobus), raziskovanje novih krajev, spoznavanje novih ljudi, učenje njihovega jezika, kulture, umetnosti, naravnih znamenitosti … in prostega časa za druženje in igro – najraje ob morju ali bazenu.

Kaj je večji užitek; jutranja kava, seks ali podaljšano spanje?

Seks, potem podaljšano spanje in nato kava (jutranja, dopoldanska …)

Barbara Lapajne, je prosti čas lahko nekaj, kar danes sodi v kategorijo luksuz?

Ne, to je stvar odločitve. Ko spoznaš, da bo služba preživela tudi, če ne boš ves čas v mislih z njo, se osvobodiš in si vzameš čas zase, za družino, prijatelje …

Koliko je v teh stavkih resnice; premožnejši vedno pravijo, da bolj cenijo kakovost kot količino. Tisti brez dela, službe, v prostem času, ki ga imajo, ne vidijo kakovosti?

Oči me je naučil: nima dovolj denarja, da bi poceni kupoval. Za tem se skriva kar nekaj resnice. Če iz stiske, ker nimaš denarja, kupuješ poceni in nekakovostno, se ti lahko zgodi, da boš potrošil veliko denarja, da boš zadovoljil neko potrebo. Pa naj bo to hrana, obleka, pohištvo ali avto.

Še kakšna informacija več: https://colloquium.live/about/

Bi želeli prebrati še kakšen Mini Luksuz poligraf? TULE

Barbara Lapajne Predin je skupaj z Zoranom napisala tudi knjig. Več na tem linku:https://siol.net/trendi/svet-znanih/zakonca-predin-napisala-knjigi-412504

 

 

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več