AXOR Uno: Puristični design in popolnost

AXOR Uno: Puristični design in popolnost

Z AXOR Uno je blagovna znamka AXOR predstavila svojo novo kopalnico na sejmu ISH Frankfurt, ki je potekal od 14. do 18. marca. Predstavljena je bila najvišja tehnološka raven. Cevi, najstarejši način usmerjanja vode, določajo dve stilski različici kolekcije – ob umivalniku, pod prho in v kadi.


AXOR Uno


je bil ustvarjen v sodelovanju Phoenix Design studio, ki je lociran v Stuttgartu. Navdušenci nad popolnostjo v kopalnici so si novost ogledali na sejmu, spodaj izjemnost predstavljamo še vam.

Formalni, enostavni oblikovalski jezik in estetika gradbeništva

AXOR Uno zasleduje brezkompromisna načela prvotnega purističnega gibanja z dosledno konstrukcijo: dva natančno oblikovana valja združena pod pravim kotom. Nastavki in ročaji so na voljo v radikalnih ali nežno zaobljeni različicah. Natančne konture in sledenje zlatemu rezu so njihove opredeljevalne stilske značilnosti, ki ustvarijo posebno auro in eleganten videz v vsaki nastavitvi. Posebni površinski barvni zaključki dajejo dodan sijaj kolekciji, ki obsega več kot 70 izdelkov za umivalnike, prhe in kopalne kadi.

Puristični funkcionalni design

Radikalni in moderni purizem – obe smeri purističnega stila poudarjata preprostost delovanja. Delovanje AXOR Uno pip se je zreduciralo na bistveno: vodni tok se zažene ali zaustavi s pritiskom tipke Select, s pomikom “zero” ročice ali s pomikom ergonomsko oblikovane ročice z zanko.

“Izveden na najvišjih tehnoloških ravneh je

AXOR Uno


bistvo purizma: čist, minimalističen, subtilen. Ta kolekcija vsebuje najbolj fascinantne oblike purizma, tako v obliki kot v delovanju. Vsak posamezen izdelek odraža izbrane materiale ter natančno in dosledno izdelavo. Osnovni dejavnik je naša zavezanost zagotavljanju popolnosti v oblikovanju, izdelavi in funkcionalnosti,” pojasnjuje Silke Giessler, vodja blagovne znamke AXOR.

AXOR Uno do popolnosti razvija, gradi in izdeluje pipe, prhe in pribor za luksuzne kopalnice in kuhinje. Na najvišji estetski in tehnološki ravni se avantgardno ustvarjajo edinstveni kosi in zbirke. Nekateri izmed njih veljajo za klasike kopalniškega dizajna. Skupaj utelešajo trditev “Oblika sledi popolnosti”: razvojni proces se namreč ne zaključi, dokler se ne more dodati ali odstraniti ničesar več. Svetovno znani oblikovalci, med njimi Philippe Starck, Antonio Citterio, Jean-Marie Massaud in Patricia Urquiola že več kot 20 let razvijajo po tem receptu vodilne oblikovalske izdelke. AXOR je blagovna znamka skupine Hansgrohe in v slovenskem prostoru dobro znana.

www.facebook.com/axor.design

 

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več