Apartma Nasmeh na Krku

Apartma Nasmeh na Krku

Apartma za dobro voljo

Odličen pogled na zaliv mesta Malinska s terase apartmaja Nasmeh vam bo ostal še dolgo let v spominu. Krk je sicer med Slovenci zelo pogosta destinacija za dopustovanje in če vam je Malinska všeč oziroma če iščete apartma z lepim pogledom na morje, v centru dogajanja, pa vendar ne v preveliki gneči, je apartma Nasmeh odlična izbira.

Apartma z imenom Nasmeh? Absolutno. Ko boste spoznali gospo Andrejo Ljoljo, katere zaščitni znak je nasmeh, vam bo jasno od kod ime. Andreja je oseba, ki skuša okolici pričarati prijetne trenutke, privabiti z ustnic nasmeh, saj je življenje odraslih – kot pravi – že tako samo po sebi dovolj resno. Včasih celo žalostno, zato je tu in tam treba malo spreči in pogledati z vedre plati. Ker dela kot druga učiteljica v razredu, je obdana z otroci in dnevno vstopa v otroški svet domišljije ter veselja.

Ja…drži…nasmeh nam lepša dneve.

Deset let star apartma je ravno pravšnje velikosti za 2 osebi, ki želita mir in intimo ali za družino z dvema otrokoma. Tudi štirje odrasli, ki znajo komunicirati v manjšem prostoru in niso omejeni z zamislijo, da mora imeti vsakdo svojo sobo, je apartma zanimivo doživetje. Takoj ob vstopu v apartma vas pogled usmeri v manjšo jedilnico in nato na teraso, kjer se ob lepem vremenu odvija glavnina dopustovanja. Saj poznate občutek, ko si za zajtrk pripravite ocvrta jajca, kavo in pomarančni sok in vas po obrazu poboža veter ali prebudi jutranji slan vonj bližnjega morja. Noge dvignete na stol, se pretegnete in si rečete – tole, tole je življenje. In kaj lahko se zgodi, da opazujete zaliv še kakšno uro, ne da bi se obremenjevali z računi, ki vas čakajo doma, sitnimi šefi ali projekti, ki jih morate dokončati. To je vaš trenutek in prav je, da uživate v njem. Sami ali v dvoje. Apartma Nasmeh ima tak vpliv. Da vas zaziba v brezčasje, v občutek neskončnega miru.

Vas je zamikalo? Tule na ogled odličen VIDEO. Oglejte si ga.

Ko sem prvič zrla proti morju s tega balkona, se mi zdelo, da bi tu lahko ostala vse poletje. Ko se ti zahoče morje, imaš le 5, 10 minut do bližnjih plaž. Mimogrede se ustaviš v eni od številnih kavarn, se skriješ v senco obmorskih iglavcev in se nato vržeš v slano vodo, da predramiš svoje čute. Da je bila Malinska s sosednjim pristaniščem Porat že v 18.stoletju pomembno pristanišče, kaže že oblika obale in dejstvo, da boste tam še danes lahko našli privez za svojo barčico. Če jo imate seveda. Vrhunec mesta je plaža Rupa, kjer plapola ‘modra zastava’ kot priznanje za čistočo morja in plaže. Poleg tega je treba omeniti tudi druge plaže, kot so Riu, Rova in Malin, ki krasijo ta gozdnati zaliv. Okoli Malinske se nahaja več kot 50 km sprehajalnih poti, ki so primerne za kolesarje. Od Malinske se organizirajo dnevni izleti na sosednji otok Cres. V večernih urah pa lahko uživate v koncertu klasične in tradicionalne glasbe, ki so običajno potekali v atriju frančiškanskega samostana, ali na drugih lokacijah.

apartma nasmeh
Sodobna, pa vendar v starinskem slogu. Prijetna kuhinja v apartmaju Nasmeh.

apartma nasmeh
Zajtrk ali večerja na balkonu s pogledom na morje. O jaaa! https://www.facebook.com/nasmehapartma/

Saj res, sem omenila, da je apartma zelo lično opremljen? S posebnim občutkom za domačnost, pa vendar s pridihom sodobnega, urejena sloga je gostiteljica ustvarila počitniški prostor, v katerem se tudi sama dobro počuti. Okrasne bele pike na rdeči podlagi vas bodo na vseh koncih spravljale v dobro voljo; kozarcih, krožnikih, posteljnini. In zvečer, ko si boste natočili kozarec rdečega in klepetali s prijatelji, vas bo sončni zahod na terasi spomnil, kako lepo je življenje. Saj pravim – apartma Nasmeh je namenjen posebnim trenutkom.

Apartma je odličen, kako je z drugimi informacijami?

V Malinski je lekarna, kar je pomembna informacija, se mi zdi. Preizkusite Picerijo Matteo in gostilno Bracero ali Mio. Ko želite zapravljati, greste v trgovino Krk ali Konzum. Tam je tudi pošta in nekaj turističnih agencij z dodatno ponudbo. Malinska se nahaja v lepem zalivu na zahodnem delu otoka Krk. Ime je dobila po mlinu. Mesto je prav tako znano po svojih zgodovinskih krajih, ki pričajo o dolgi in burni preteklosti. Obiščite stolp za porušeno cerkvijo sv. Apolinara (zgrajena je bila leta 1618), ruševine benediktinske cerkve in samostan iz 11. in 12. stoletja. V bližnjem mestu Porat lahko obiščete cerkev sv. Marije Magdalene, frančiškanski samostan iz leta 1500, gotsko renesančno stavbo, ki je bila po 200 letih spremenjena v baročno stavbo, pa tudi druge zgodovinske znamenitosti.

V poletnih mesecih so v Malinski organizirane številne praznične prireditve in festivali, kot so praznik svetega Apolinara (zavetnik mesta, praznuje 23. julija), Malinska noč (konec julija), Malinsko kulturno poletje, kot tudi Kvarnerska regata v septembru. Če se želite zabavati, obiščite v mestu Krku diskoteki “Crossroad” in “Jungle”. Malinska je polna apartmajev, zadnje čase tudi luksuznih vil, a nobeden od njih ima imena Nasmeh. 😊

apartma krk morje
Postelja, v kateri se boste počutili res dobro, saj so tudi ležišča kakovostna.

Kje najdete lastnico apartmaja? Tule. Pokličite jo v popoldanskem času ali še bolje – pišite. Ljoljo.andreja@gmail.com.

Dober dopust? Poskusite Apartma Nasmeh 🙂

VAS zanima še kakšen članek na portalu? Izvolite v branje in brskanje TULE.

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več