Antonija Šola, Mini Luksuz poligraf

Antonija Šola, Mini Luksuz poligraf

Antonija Šola je hrvaška pevka, avtorica številnih hitov, ki je v Sloveniji posnela spot za pesem Tvoja. Antonija največkrat piše pesmi iz lastnih izkušenj in nova pesem Tvoja ni izjema, zato lahko iz teksta razberemo marsikaj o njej. Medtem ko sta tekst in glasba njeno delo, pa se pod aranžma podpisuje Dragan Brnas. Najvidnejši hiti, ki jih je napisala za druge glasbenike so pesmi Tošeta Proeskega, Jedina, Volim osmijeh tvoj, srce nije kamen, Veži me za sebe, Pratim te, Dal si sretnija … Antonija Šola je napisala tudi pesmi za Zdravka Čolića, Lepo Breno, Petra Graša, Ivana Zaka, Danijelo Martinović, Željka Bebeka, Crveno Jabuko, Nino Badrić, Mladena Grdovića, s katerim je tudi pela na turneji v ZDA, omeniti pa je treba tudi sodelovanje z Begini, klapo Vigor, Mejaši itd.  Posebej za portal je dala intervju na našo temo – luksuz!

 Bi si upali z nami deliti: kaj je vaša največja želja ?

Želja imam veliko, tako poslovnih kot osebnih. A recimo da si najbolj želim ustvariti ljubezen, ki bi trajala za vedno tako kot poznamo to iz pravljic. Moja nova pesem Tvoja govori prav o tem, o ljubezni ki traja večno. In če si bom dovolj močno želela, se bo slednje uresničilo.

Kaj bi lahko rekli, da je vaš najboljši, največji, najpomembnejši dosežek v življenju?

Gotovo to, da živim svoje sanje. Pojem, pišem pesmi, nastopam. Pišem zase in za pevske kolege kot so Zdravko Čolić, Ivan Zak, Željko Bebek, Crvena Jabuka, Lepa Brena… Imam to možnost in sposobnost, da preko pesmi, ki jih napišem in ki jih pojem, ljudem nekaj sporočam. Pojem vsem ljudem v bistvu.

Pogosto pravimo, da so drage, bleščeče obleke razmetavanje z denarjem. Pa vendar, povsem iskreno odgovorite, če bi bili povabljeni na gala večer, bi oblekli kavbojke? Bi se vam to zdelo trenutku primerno?

Ha,ha,ha, mislim da vendarle ne bi, poleg tega kavbojke niso ravno moj stil, čeprav sem jih imela oblečene na nekaj dogodkih. Ampak – na gala večer pa ne bi vkorakala v njih. Bi pa recimo gotovo šel tudi na tak dogodek tako oblečen moj kolega kitarist recimo. Ne glede na situacijo ima oblečene kavbojke.

Antonija Šola; Se spomnite najbolj okusne ali najdražje večerje, kosila ali nasploh jedi, ki ste jo nekoč okusili?

Kar se tiče hrane, veljam za hedonistko zagotovo. A kljub temu še vedno trdim, da moja mama pripravlja odlične jedi in da daleč naokoli nihče ne naredi tako dobrih polnjenih paprik ali sarme kot ona. Jedla sem že na številnih mestih, odličnih restavracijah, tako da težko eno izberem, sem se pa spomnila na odlično hrano iz restavracije v Splitu, katere lastnik je Petar Grašo.

Kateri film (knjiga) se vam zdi precenjena in ne vredna svoje slave?

Tajna Rhonda Byrne, nekateri deli in pristopi ok ok, sicer pa je knjiga preveč mistična in vse reči v zgodbi se povezujejo z neko višjo silo, čeprav gre po mojem v bistvu za moč misli, domišljije in intelekta. Če se skoncentriramo, je mogoče veliko doseči.

Nakupi preko spleta se povečujejo predvsem zaradi ugodnih cen in časovne stiske. Mislite, da bodo v prihodnosti nakupi v živo postali luksuzni? Kot dodana vrednost, za katero bo treba odšteti več cenikov?

Res je, verjamem, da se bodo spletne prodaje samo še množile in nakupi povečevali. Tudi sama sebe ujamem pri tem, da se odločim za nakup preko spleta, zlasti kadar iščem nekaj za dom. A kljub temu je poseben užitek občututu material in poskusiti obleko predno jo kupiš.

Je ljubezen najmočnejše čustvo, kar ga premore človek?

Najmočnejše pozitivno čustvo ja. A močan je tudi občutek miru, umirjenost in radost kot nasprotje strahu, ki nas lahko povsem nadvlada, če se mu pustimo. A tako kot pravijo – ljubezen zmore vse, premaga vse.

Se strinjate, da je za lepoto res treba trpeti?

Ne, v lepoti je treba uživati in jo negovati. In nenazadnje je lepota za vsakogar nekaj drugega.

Posvečate veliko časa in denarja svojemu videzu? Brez katerega izdelka ne morete recimo? Ali se prepuščate naravnemu izgledu?

Obvezno krema za obraz, korektor za podočnjake, to je osnovno. Sicer pa se držim načela: manj je več.

Kaj vključuje vaša ideja o popolnem potovanju – naravo, kulturo ali zgodovino?

Ljubim kombinacijo vsega. Uživati in doživeti naravne danosti, začutiti duh kulture naroda ali države, vendar moram povedati, da nisem pretiran avanturist. Najraje obiščem lokalne posebnosti in poskusim lokalno hrano.

Če bi si lahko privoščili; kaj bi bila prva izbira najbolj razkošnega potovanja? In bi jo brez zadržkov svetovali prijateljem.

U, rada bi šla v Tibet, se odpravila na pot, ki vključuje Kitajsko, Nepal,…prijateljem pa vsekakor svetujem, naj poskusijo kakšna potovanja v daljne dežele.

Kaj je večji užitek; jutranji spanec ali jutranja aktivnost?

Nisem jutranji tip človeka, zjutraj sem zaspana in počasna. Sem bolj nočna ptica, tudi ustvarjam ponoči in prav tako so moji nastopi zvečer.

antonija šola

Atraktiven videz, zanimivo življenje, pa vendar stvaren odnos do življenja.

Vedno povemo, da nam kakovost pomeni več kot kvantiteta, količina. Pa vendar se najpogosteje pritožujemo nad prenizkim dohodkom in ne pa tudi nad pomanjkanjem prostega časa, ki ga lahko preživimo z družino.

Vedno bi si izbrala malo več prostega časa, več druženja z najdražjimi kot več dela. Ni vse v denarju; je resda potreben in nam omogoča veliko tega, a prav zaradi njega in zaradi dela sami sebe prikrajšamo za ljubezen, družino, tako da v bistvu nimamo nič od realnega življenja.

Koliko je v teh stavkih resnice; premožnejši vedno pravijo, da bolj cenijo kakovost kot količino. Tisti brez dela v prostem času, ki ga imajo, ne vidijo kakovosti?

Hja, to je večni paradoks. Ni dobro imeti ne preveč dela in ne preveč prostega časa s katerim ne vemo kaj početi. Pomembno je, da čas kakovostno porabimo, pa najsi je to posel ali prosti čas. Seveda je najlepše, če počnemo nekaj, kar nam je ljubo, v čem uživam, a nimajo vsi te sreče. Prav je, da se trudimo tisto kar počnemo, narediti najbolje kot znamo in si polno in zadovoljno razporediti čas. In ko nismo več zadovoljni – zamenjati delo, ideje, način življenja, da bi našli srečo.

Antonija Šola in kje so lahko poslušate?

http://agencija.ekskluzivno.si/PRESS/index.php?path=./ANTONIJA%20SOLA

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več