Antalya se vrača med turistične zmagovalce

Antalya se vrača med turistične zmagovalce

Turistična Antalya

Antalya je spet na vrhu lestvice najbolj priljubljenih destinacij med Slovenci s poletom iz Gradca. Nova letalska linija, ki so jo v sodelovanju s turističnimi agencijami kot sta TUI in ETI, spet postavlja Turčijo med izjemno priljubljena mesta poletnih dopustov med slovenskimi turisti. In Gradec ostaja, zlasti med državljani štajerskega dela države, zelo priljubljeno letališče. Ko sem bila nazadnje v kraju Antalya, migracijske krize in kasnejše selitve narodov še ni bilo čutiti. Slednji dogodki so tako Turčijo kot Grčijo močno osiromašili pri turističnih prihodkih, zato je novica, da se državi spet hitro pobirata in da se celo Egiptu obeta odlična sezona, razveseljiva. In če bi želeli dopust preživeti v hotelih Red Sea ob Rdečem morju, ste menda že pozni, saj so skoraj razprodani.

 

TOP 5 IZ GRADCA

Antalya/Turčija

Majorka/Španija

Kreta/Grčija

Rhodos/Grčija

Hurgada/Egipt

Mag. Gerhard Widmann, generalni direktor Letališča Gradec je na posebni predstavitvi sezone priznal, da so visoke številke zgodnjih rezervacij za njih seveda dober znak. “Ponujamo vam številne čudovite počitniške destinacije, ki resnično ustrezajo vsakemu interesu in vsakemu okusu, ” je njegovo dodatno vabilo.

Grčija je tudi v letošnjem letu država z največ destinacijami: na voljo jih je kar 11, in sicer na 9 otokih in ena na kopnem (Solun/Halkidiki). V okviru kratkih verižnih letov in posebnih letov lahko med drugim odpotujete v Bolgarijo, Španijo, Italijo, na Hrvaško in na številne druge prelepe destinacije. Letališče Gradec pa ima še več razlogov za veselje: od 25. marca je ponovna vzpostavljena neposredna povezava z Berlinom/Tegel s švicarskim letalskim prevoznikom SkyWork Airlines 6-krat na teden; od 4. avgusta naprej pa bo v nemško prestolnico 3-krat tedensko mogoč let z nizkocenovnim prevoznikom easyJet.

antalya

Avstrijci napovedujejo potovalne trende Slovencev

Zelo zadovoljni z zgodnjimi rezervacijami so tudi pri ETI. Egipt je pri kupcih, še posebej iz Slovenije, zelo priljubljen, zelo veliko rezervacij pa je tudi za Antalijo ali Španijo ter Italijo. Ekskluzivni hotelski partner podjetja ETI – RED SEA HOTELS (trenutno 17 hotelov) bo zaradi sedanjega razvoja in hitrega rastočega trenda odprl dva nova luksuzna hotela v Hurgadi (Grand Marina s štirimi zvezdicami in Grand Plaza s petimi zvezdicami). Izgradnja prvega hotela v okviru velikega projekta RED SEA HOTELS v okrožju Sahl Hashees je načrtovana za poletje 2019.

Obdobje rezervacij za poletje je tudi pri družbi TUI v polnem zamahu. »Trenutne številke rezervacij za poletje jasno kažejo: Slovenci in Slovenke radi potujejo, glede poletnih rezervacij trenutno beležimo dvomestno povečanje v primerjavi s preteklim letom,« pravi Michael Lettner, vodja prodaje za Vzhodno Evropo pri družbi TUI Avstrija. Slovenci tudi v letošnjem letu očitno z veseljem letijo na počitnice neposredno z letališča v Gradcu. »Zato bistveno povečujemo našo ponudbo. Natančneje to pomeni: 22 letov na teden, dva od njih sta nova. Na mnogih letih smo zagotovili več sedežev. Skupno se bodo naše zmogljivosti letenja iz Gradca povečale za 44 odstotkov,« pravi Lettner. Z leti v Grčijo, Španijo, Egipt, Bolgarijo in Turčijo daje TUI jasen poudarek priljubljenim destinacijam tega poletja. Poleg zmagovalcev Španije in Grčije se Turčija vrača v polnem razmahu. »Zelo smo veseli, da vam letos poleti ponovno ponujamo let iz Gradca v Turčijo/Antalya. Pravi korak za slovenski trg: trenutno je Turčija med najbolj rezerviranimi destinacijami naših slovenskih gostov,« je dejal Lettner, ki poudarja raznolikost ponudbe družbe TUI: »V okviru našega programa ne ponujamo zgolj letov iz Gradca, temveč tudi več kot 150.000 hotelov po vsem svetu, številne izmed njih je mogoče rezervirati le pri nas.«

Naj se dopust za turista začne takoj ko vstopi na naše letališče,” pravi Mag. Gerhard Widmann, generalni direktor Letališča Gradec.

Letošnji potovalni trendi rezervacij napovedujejo torej povratek nekdanje slave grških otokov, Egipta in turških turističnih destinacij, kakršna je Antalya, zlasti all inclusive hotelov. Zakaj Slovence Egipt tako privlači? Raznolika kultura, bogata zgodovina, ugodne cene, eksotika. Zdaj je menda totalen hit Marsa Alam in 5 zvezdnični hoteli v bližini lepe vasice, ki je pravi raj za potapljače.

V letu 2017 je letališče Gradec zabeležilo skoraj 960 tisoč potnikov. www.flughafen-graz.at

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več