Ana Elez, prva spremljevalka WTM Slovenia skorajda ne spi

Ana Elez, prva spremljevalka WTM Slovenia skorajda ne spi

Ana Elez je uraden World Top Model Agencije Ekskluzivno in stalnica številnih modnih revij, slikanj in snemanj. V sklopu največje modne revije World Top Model Slovenia v tem letu, jo boste lahko videli skupaj s še tridesetimi WTM modeli Agencije Ekskluzivno, na modni pisti, dne 17.11. ob 17 uri v Planetu Tuš v Celju. Nastopili bodo tudi New GAME OVER in Chorchyp. Ana Elez je kljub napornemu urniku odgovorila na nekaj vprašanj Mini luksuz poligrafa.

 

Bi si upali z nami deliti: kaj je vaša največja želja ?

Kakor se lahko moja želja sliši kot tisto, kar si vsak želi, je res, da bi rada prepotovala cel svet. Rada bi odkrila čim več kultur in o njih spoznala kar se le da. Kot navdušenka nad zgodovino bi nadse rada obiskala muzej Louvre v Franciji. Se potepala po Egiptu in Grčiji ter zvedela vse o Kleopatri in starih civilizacijah. Poleg tega pa je ena mojih največjih želja hoditi po svetovnih stezah in biti na naslovnici za Vogue ali Paper magazine.

Ana Elez, kaj bi lahko rekli, da je vaš najboljši, največji, najpomembnejši dosežek v življenju?

Ha! Jaz bi rekla, da sem še dokaj mlada za takšne misli. Veliko moram še doživeti in na stara leta bom lahko odkrila, kaj je moj največji dosežek. Vendar bi sedaj rekla, da mi predstavlja veliko zadovoljstvo, da sem lahko staršem v ponos in sta me vzgojila tako kot je prav, zato tudi rečem – onadva sta moja edina in prava velika prijatelja.

 

ana elez

Ana Elez v sproščenem slogu

Pogosto pravimo, da so drage, bleščeče obleke razmetavanje z denarjem. Pa vendar, povsem iskreno odgovorite, če bi bili povabljeni na gala večer, bi oblekli kavbojke? Bi se vam to zdelo trenutku primerno?

Ne, ne in še enkrat ne…Jaz pravim da je to tak dogodek, da bi bilo potrebno iti all in. Poleg vseh humanitarnih akcij, nagrad ali za kar koli so te gale namenjene, je moda tisto, kar vsi najprej opazijo. Tedne po gala dogodkih se pogovarjamo kdo je imel kakšno opravo, nakit, frizuro. Ali pa kdo je totalno zgrešil z njihovo opravo. Zato bi jaz v primeru povabila na tak dogodek, bila tako kot sedaj najstniki pravijo ‘najbolj »ekstra« oseba tam’.

Se spomnite najbolj okusne ali najdražje večerje, kosila ali nasploh jedi, ki ste jo nekoč okusili?

Sem eksotična oseba in vedno rada poskušam nove jedi, ljubim sushi in nasploh azijsko/korejsko hrano. Najbolj okusne jedi pa so zame vedno bile tiste, ki jih je pripravljala moja babi v domači kuhinji. Ne glede na to kaj je pripravila, so bile vedno tako okusne. Še sedaj se spomnim izjemnih sladic, ki nam jih je pripravljala in majhnih prigrizkov, ko bi potovali nazaj v Slovenijo.

Kateri film (knjiga) se vam zdi precenjena in ne vredna svoje slave?

Že kot otrok nisem bila ljubitelj Harry Potterja in še danes nisem. Kljub veliki uspešnosti knjig in filmov nikoli nisem bila tista, ki se je učila čarovnije Harryja in še danes nisem pogledala vseh filmov, ki so na tržišču. Zato zame Harry Potter ni nikoli bil velik »must see«.

Če bi lahko izbirali, kaj bi to bilo: Diorovo kreacijo, avto Buggati ali čevlji oblikovalke Debbie Wingham.

Že v štartu nisem neka navdušenka nad avti, prav zato mi znamke nič ne pomenijo. Če izbiram med čevlji ali pa kreacijo, bi imela kar oboje. Vendar v tem primeru – če se res moram odločiti  – bi bil to Dior. Od majhnega sem spremljala Channel in Dior in bi rekla, da sta to eni izmed najljubših modnih znamk vseh časov. Če bi lahko v omari hranila Diorjevo kreacijo, jo mogoče nikoli ne bi oblekla, saj bi mi to predstavljalo takšno čast. Kreacijo bi samo skrbno hranila.

Je ljubezen najmočnejše čustvo, kar ga premore človek?

Rekla bi da ja, saj ne glede na kaj se obrnemo in kakšne poglede imamo na življenje je ljubezen tista, ki vedno zmaga.

Se strinjate Ana, da je za lepoto res treba trpeti?

Mogoče da, mogoče pa ne. Vse je odvisno od vsakega posameznika, kaj si on predstavlja pod lepoto in kaj pod trpljenjem. Če je trpljenje vsakodnevna telovadba in dieta potem ja, ali če je trpljenje bolečin lepotnih operacij ali pa stradanje samega sebe, da smo čim bolj suhi, v tem primeru tudi da. Vendar kot sem že omenila, je vse odvisno od nas in do kakšnih meja smo sposobni iti v cilju, da postanemo ideali današnje družbe.

Posvečate veliko časa in denarja svojemu videzu? Brez katerega izdelka ne morete recimo? Ali se prepuščate naravnemu izgledu?

Definitivno brez mask za obraz, ne glede na to ali so le-te v obliki krem ali pa papirja; brez njih ne morem. Preprosto mi skrb in nega obraza predstavlja užitek. Zadnje čase pa sem začela uporabljati veliko olivnega olja prav tako za nego, odstranjevanje ličil in hranjenje kože. ‘Bolj naravno – bolje je’ je moj nasvet.

 

ana elez

Vedno drugačna – Ana Elez

Kaj vključuje vaša ideja o popolnem potovanju – naravo, kulturo ali zgodovino? Če denar ne bi bil problem…

Zgodovino in kulturo hkrati. In seveda nekoga, ki bi ga potovanja navduševala tako kot mene – skupaj bi odkrivala nekaj novega in povsem vzburjajočega.

Kaj je večji užitek; jutranja kava, seks ali podaljšano spanje?

Zame osebno nič od naštetega kave ne pijem, spolni odnosi so povsem intimna in personalna stvar, kar se tiče podaljšanega spanja pa si nisva prav prijatelja. Zaradi hitrega načina življenja v povprečju spim 5 ur in zato mislim, da je vsaka ura spanja zame zapravljena ura, saj bi lahko naredila nekaj produktivnega, nekaj zase ali samo uživala v vzhajajočem soncu. Tudi takšni ljudje obstajamo, ki ne marajo spanja, ha,ha,ha.

Je prosti čas lahko nekaj, kar danes sodi v kategorijo luksuz? Kaj pravite Ana?

Iskreno rečeno da, prav zaradi načina življenja in nastrojenosti današnje družbe bi lahko rekli, da ljudje potrebujemo 48h dneve, da bi lahko dosegli vse, kar smo si namislili in imeli hkrati tudi prosti čas.

Koliko je v teh stavkih resnice; premožnejši vedno pravijo, da bolj cenijo kakovost kot količino. Tisti brez dela, službe, v prostem času, ki ga imajo, ne vidijo kakovosti?

Vse ima svoje prednosti in mane. Premožnejši mogoče imajo res veliko materialnih dobrin in seveda tistih, ki so bolj kakovostne, zato absolutno velja, da oni cenijo kakovost in ne količine. Vendar skupaj s tem pride tudi cena, saj slednji namreč nimajo veliko prostega časa. Tisti, ki pa ga imajo na pretek, v njem ne znajo uživati. Nikoli ne veš, kaj si imel, dokler tega ne izgubiš.

Nekaj drugih podatkov o tekmovanju TULE

 

Kaly Kolonič, je sicer lastnica licence World Top Model in voditeljica s super finalistkami izbora. Kdo pa sploh sodeluje v tekmovanju? Kdo vse stoji za dogodkom?

Projekt World Top Model Slovenia 2018 je potekal več kot pet mesecev, v tem času pa so se tekmovalke udeležile številnih slikanj z modnimi fotografi, Lukom Rebolom, Gregom Podvinskim in Petrom H!, snemanj s Samom Mervarjem in Klemnom Vogričem in posebnih priprav, kjer so se naučila komunikacije in osnov govorice telesa, ličenja izpod rok Paese make up teama- Mile, Tereze, Sandre in vizažistke Eve Assani, osnov zdrave prehrane in vaj za telo, hoje z Nennom, modnega oblačenja s stilistkama Majdo Vrhovnik in Sanjo Stojanovski, modnih frizur s Patrikom Trolom in Veletom Lekićem, pokazale svoje znanje catwalka na modni pisti v beatih glasbe DJ Krmpyja, v oblekah GGW by Gordana Grandošek Whiddon, Esprit, parfois, Fenzy, kopalkah Lisca, obutvi Humanic in nakitu SAN jewelry. Tekmovalke s svojo novo MySpirit dišavo obdarila Rebeka Dremelj, z ličili vrhunska znamka Paese, s sladicami Borbona catering, s svojo penino pa pevka Alya.

Vse finalistke, tudi Ana Elez, TULE

 

Foto: Luka Rebol

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več