Amazon prinaša Jeffu milijarde

Amazon prinaša Jeffu milijarde

Amazon je gotovo med najbolj uspešnimi spletnimi prodajalnami na svetu. Slovenci kar se spletne prodaje tiče, sicer še ne blestimo, se pa podatek iz leta v leto popravlja. Številni še vedno prisegajo na  oseben nakup, a ker je tudi čas vreden in neke vrste luksuz, se mladi zelo pogosto odločajo za enostavnejše, hitrejše in cenovno ugodnejše nakupe. Pa vas zanima, kako bogat je zdaj njegov ustanovitelj?

Neto vrednost Jeffa Bezosa (lastnika podjetja Amazon) je v ponedeljek (8.1.2018) dosegla 105.1 milijard ameriških dolarjev na Bloombergovemu indeksu milijarderjev. Po 12 mesečni rasti delnic podjetja Amazon se je skupna tržna vrednost omenjenega podjetja v tem obdobju povečala za 57%. Vrednost delnice podjetja Amazon se je v letu 2018 povečala za 6,6%. Medij Bloomberg prav tako navaja podatke da so v podjetju iz Seattla v letu 2017 zabeležili 89% spletne prodaje v obdobju petih tednov, začenši od dneva po prazniku Thanksgiving day (Zahvalni dan).

Zadnji skok delnic podjetja Amazon je tako definitivno potisnil Bezosovo premoženje nad rekordno vrednost Bill Gatesa (Microsoft) zabeleženo leta 1999. Ustanovitelj Amazona Jeff Bezos je že oktobra 2017 dosegel vrednost 93.8 milijard ameriških dolarjev, njegovo premoženje pa je prvič preseglo mejnik 100 milijard dolarjev mesec kasneje z začetkom sezone prazničnih nakupov na Črni petek.

amazon - Naslovka slikca 210x300 - Amazon prinaša Jeffu milijarde

Pravljica v angleškem jeziku s pobarvanko na Amazonu

Na Amazonu najdete tudi otroško knjigo-pobarvanko A prince in search for his favourite friut, po kateri otroci tako radi posežejo in je postala zelo iskana, saj ima izjemno moralno noto o tujini in vračanju v rodni kraj.

 

Tule jo najdete: https://www.amazon.com/Prince-Search-his-Favourite-Fruit/dp/1546351787/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1515522012&sr=8-1&keywords=A+prince+in+search+for+his+favourite+fruit

 

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, žena, mati, večna optimistka in iskalka boljšega jutri.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več
Pridružite se nam

Pridružite se nam

Bodite obveščeni o novostih, zanimivostih in novih zapisih LUKSUZ.

Zasebnost

Za dokončanje potrebujete le še potrditi vaš e-naslov, na katerega smo vam poslali sporočilo.