Alenka Kesar o luksuzu ljubezni

Alenka Kesar o luksuzu ljubezni

Mini luksuz poligraf – odgovarja Alenka Kesar

Alenka Kesar, ki nas je 18 let pozdravljala kot voditeljica Vizite v oddaji 24 ur, pravi takole:  ‘Luksuz je, če najdeš pravo ljubezen’. Alenki je poslanstvo tiste novinarke, ki daje zdravstvene nasvete, ostalo in tako še danes odgovarja na sporočila svojih bralcev in klepeta z mimoidočimi o njihovih boleznih. Sicer je Alenka že pet let del agencije Adrema, marketinške agencije, ki jo imata z možem Kamenkom Kesarjem, ki je javnosti znan kot izjemen marketinški strokovnjak in bloger. Alenka vodi dogodke, piše kolumne za slovenske revije in ima zelo brano spletno stran. Najbolj uživa s svojo družino, z možem imata skupaj kar štiri otroke. O sebi in svojem življenju govori odkrito, tudi o žalostnih plateh, zato se bralci z njenim pisanjem zlahka poistovetijo. Punca iz Krškega, kot si reče, ima rada svoje življenje in pravi, da je dosanjala veliko svojih sanj, da pa že snuje nove.

Danes imajo ženske več priložnosti, da uresničijo svoje sanje. Ste imeli kdaj velike želje, sanje? So postale resničnost?

V svoji majhni sobi, z rdečim pohištvom v Krškem sem sanjala o tem, da bom televizijska voditeljica. Skoraj vsak večer sem si zamislila, kako bo to videti. J Čisto res! In res se mi je želja izpolnila. Kar 18 let sem delala eno najbolj gledanih zdravstvenih rubrik pri nas –Vizito- in izživela svoje sanje voditeljice in dela pred kamero. Sem imela pa tudi ljubezenske sanje. In moram reči, da so se mi v celoti izpolnile. 🙂 Nekaj gotovo drži s sanjami. Če jih vztrajno vrtiš v glavi in srcu, se ti lahko izpolnijo. Moraš pa paziti, česar si želiš! Lahko se izpolni!

Alenka Kesar, pa je to tudi najboljši, največji in najpomembnejši dosežek v življenju? Ali kaj drugega?

Moja največja dosežka sta moji hčerki, Neli in Lina. Poosebljenje čudovitih deklet! To, da sem rodila in vzgojila dve tako različni, tako unikatni, tako krasni punci, je nedvomno najlepše, kar se mi je zgodilo. Če pa gledva na dosežke, ki so sopotniki v življenju, sem izjemno ponosna na to, da sem ustvarila, si zamislila in realizira svojo Vizito, v kateri sem vsak teden poročala o zdravstvenih temah. Zelo pomembno poslanstvo sem delala in moram reči, da mi je ostalo. Še vedno sem tista, h kateri se ljudje obračajo po nasvete. Hvaležna sem tudi za to, da me ljubi čudovit moški. To gotovo je dosežek.

Pogosto pravimo, da so drage, bleščeče obleke razmetavanje z denarjem. Pa vendar, povsem iskreno odgovorite, če bi bili povabljeni na gala večer, bi oblekli kavbojke? Bi se vam to zdelo trenutku primerno?

Ne, gotovo ne. Z izbiro oblačil pokažeš spoštovanje do gostiteljev. In nedvomno do sebe. Kavbojke so krasne, ne bi mogla brez njih, a nikoli jih ne bi oblekla za gala večer. Sploh sem ljubiteljica oblek in kril, imam izrazito žensko postavo in mi pristajajo elegantne, ženske stvari. Sem pa nekaj lepih kosov oblačil kupila pred leti na spletni strani Secret sales, kjer si lahko po ugodnih cenah kupil prestiže znamke oblačil. Mi je žal, da ne dostavljajo več v Slovenijo. Morda sem to prepozno javno povedala, bi morda še videli korist dostavljanja v našo državo.

Se spomnite najbolj okusne ali najdražje večerje, kosila ali nasploh jedi, ki ste jo nekoč okusili? Kje, ob kakšni priložnosti?

Oja! Najboljšo pizzo na sveto sem jedla v restavraciji Dar Poet v Rimu. http://www.darpoeta.com Bila je božanska! Po priporočilu znancev smo šli tja in obsedeli očarani. Ko bi lahko pričarala ta vonj, ta okus! Še vedno vem, kako sem ugriznila v hrustljavo testo.. Vam povem, kar solzne oči dobim. Pa ni bilo drago. Ampak najboljše možno! V tistih petih dnevih Rima, smo šli na to pizzo dvakrat. In se še danes pogovarjamo o njej. Enkrat je našo firmo, agencijo Adrema https://www.adrema.eu/sl/ naš šef, moj mož Kamenko peljal v La Subido, izjemnega Joška Sirka. Bilo je odlično, pa tudi drago.

Alenka Kesar, Kateri film (knjiga) se vam zdi precenjena in ne vredna svoje slave?

Tega ne morem soditi, lahko samo izrazim svoj okus. In ker se o okusih ne razpravlja ..  Vsaka knjiga ali film, ki je požel slavo, ima za seboj odličen marketinški ustroj, ki je očitno dobro opravil svoje delo. Sicer sem velika ljubiteljica filmov in knjig in tiste, ki so mi všeč, gledam večkrat. Tudi po desetkrat, petnajstkrat in se jih ne naveličam.

Če bi lahko izbirali, kaj bi to bilo: Diorovo kreacijo, avto Buggati ali čevlji oblikovalke Debbie Wingham…

Izbrala bi Bugattijo, ga prodala, si za ta denar kupila Diorjevo kreacijo in čevlje Debbie Wingham, pa še kak evro bi mi ostal za dobro večerjo s prijateljico. 🙂 Aja, pa še njim bi kupila kaj lepega za oblečt!

alenka-kesar
Alenka Kesar z možem Kamenkom

Je ljubezen res najmočnejše čustvo, kar ga premore človek? Bi si upali trditi, da je na svetu več ljubezni kot jeze?

Ljubezen je gotovo najmočnejše čustvo, kar jih ljudje premoremo. Samo poglejte, kaj ljubezen dela! Zaradi ljubezni so divjale vojne! Verjamem, da je na svetu več ljubezni, kot jeze. Pogledam okoli sebe in je povsod ljubezen! V najmanjših stvareh. In to je edino, v kar resnično verjamem.

Se strinjate, da je za lepoto res treba trpeti? Ste bili kdaj v taki situaciji?

Če pomislim na to, kako me je bolel križ po večeru preživetemu v visokih petah, se s tem strinjam! Imam namreč težave s križem, povzroča mi veliko težav in visoke pete so ene tistih stvari, ki sem jim moram odrekati. Pa jih imam rada. Naredijo izjemno lepe noge in dajo občutek samozavesti. Sicer nerada trpim. 🙂 Sploh za lepoto se mi ne zdi potrebno.

Posvečate veliko časa in denarja svojemu videzu? Brez katerega izdelka ne morete recimo? Ali pa se prepuščate naravnemu izgledu?

Rada sem urejena. Naličena in lepo počesana. Od nekdaj. Vendar za to ne zapravim veliko denarja. Spretno sem znam naličiti, poznajo se mi leta dela na televiziji, ko sem opazovala maskerke, ki so me urejale, po mami sem podedovala »urejenost« in za to poskrbim že zjutraj, ko se naličim. Ne znam si predstavljati, da ne bi mogla uporabiti izdelkov, ki so na voljo ravno zato, da se bolje počutimo. Gotovo ne bi mogla brez deodoranta, to, da lepo dišim, mi je eno izmed najbolj pomembnih reči. Prisegam predvsem na naravno vedenje in pristnost človeka, pri izgledu pa posežem po mojih ljubih ličil.

Kaj vključuje vaša ideja o popolnem potovanju – naravo, kulturo ali zgodovino? Če denar ne bi bil problem…

Najboljša potovanja so tista, ki vključujejo moje ljubljene in veliko sprostitve. Morje, sonce, branje. Rada sicer pohajkujem po mestih in se navdušujem nad zgodovino, a še raje sedem v dobro restavracijo in se prepustim kulinaričnim užitkom. Rada bi šla na Mauricius. Moje prijateljice, ki so tam že bile, ga opevajo.

Pravijo, da svet postaja ‘ženski’, da mu vse bolj prevladuje ženska energija. Mnenje?

Po moje je bil svet vedno ženski. Ta čudovita, topla in nežna energija poganja vse plasti tega sveta. In nikoli ne smemo verjeti, da temu ni tako.

Je prosti čas lahko nekaj, kar danes sodi v kategorijo luksuz? Imajo več prostega časa moški ali ženske?

Prosti čas se ne deli na moške in ženske. Prosti čas je nekaj, za kar se moramo odločiti. Če se zanj težje odločimo ženske, je to naš problem. Mislim, da je čas največja dobrina, največji luksus. Čas na sploh. Ker ga vedno primanjkuje. V bistvu vse imamo, samo časa ne dovolj.

Koliko je v teh stavkih resnice; premožnejši vedno pravijo, da bolj cenijo kakovost kot količino. Tisti brez dela, službe, v prostem času, ki ga imajo, ne vidijo kakovosti?

Ni vedno drago, kvalitetno. Še zdaleč ne. In na srečo postajajo blagovne znamke vse boljše. Zdaj je že res težko kupiti »slab« avto, vsi avtomobili postajajo vse boljši. Podobno je z oblekami. Pulover za 10 eurov lahko nosimo nekaj sezon in ni z njim nič narobe. Jaz nisem s tem obremenjena. Kupim tisto, kar mi je všeč in seveda, kar lahko. Ne zapravljam in ne trošim denarja. Imava le veliko družino. Moramo jesti in plačati račune. Kot vsi ostali.

Kaj pravite na tale potrošniški izrek – ‘Imam premalo denarja, da bi poceni kupoval’?

Se strinjam, v kombinaciji z drugim rekom »Ni vse zlato, kar se sveti.«

Kaj pravi Alenka Kesar, ima luksuz lahko več obrazov, več zgodb, različne dimenzije,….

Luksuz je imeti nekoga, ki te ima rad. Luskus je delati tisto, kar te izpolnjuje. Luskus je, da imaš otroke, ki te objamejo vsak dan brez izjeme. Luksuz je, če imaš zdravje. Luksuz je, če imaš prijatelje. Luksus je, če veš, kdo si in kam greš. In za ves ta luksuz se je treba potruditi. Nič ni dano kar tako. Nikoli.

BLOG Alenkinega moža: https://www.kamenko.si/

Vas zanima še kakšen Mini luksuz poligraf? TULE

O avtorju

Monika Kubelj

Novinarka, večna optimistka, iskalka boljšega jutri in kakovostnega življenja.

Komentiraj

x

Spletni portal Luksuz. za pravilno delovanje in beleženje obiskanosti strani uporablja piškotke.

SPREJMI Več